La Comissió de Salut decidirà la ubicació definitiva del nou Trueta abans d'octubre

També ha aprovat que se'n redacti el projecte constructiu

La Comissió de Salut ha aprovat aquest dijous que abans de superar el mes d'octubre decidirà quina serà la ubicació definitiva del nou hospital Josep Trueta i es redacti el projecte constructiu. Aquesta resolució és fruit d'una proposta parlamentària endegada pel grup de Ciutadans (Cs) que busca evitar el retard en la construcció del futur hospital a causa d’un eventual litigi amb el tribunal d’expropiació forçosa.

En base a això, la Comissió de Salut ha acabat aprovant la sol·licitud d’un estudi tècnic que analitzi i valori la ubicació dels edificis que configuraran el nou parc de salut de la regió sanitària de Girona, prioritzant tant l’interès públic com els criteris tècnics d’eficàcia mèdica i assistencial, així com la connectivitat entre l’actual hospital Santa Caterina i el nou hospital Josep Trueta “a fi que puguin actuar com a Campus de Salut únic i tingui les menors afectacions urbanístiques d’elements catalogats”.

“És important que ambdós centres hospitalaris estiguin connectats entre ells per tal d’optimitzar recursos, que hi hagi major atenció als pacients i s’ofereixi el millor servei”, ha indicat la diputada del grup taronja, Anna Grau.

La proposta de resolució parlamentària ha sigut aprovada amb 8 vots de CS, PSC, CUP, grup Mixt i Vox.