A presó per conduir sense carnet, begut, drogat, sense la ITV i amb 35 kg de marihuana al cotxe a Sant Julià de Ramis

Va ser detingut pels Mossos durant un control a l'AP-7

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 13 de febrer, a Sant Julià de Ramis (Gironès), un home de 34 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i dos delictes contra la seguretat viària: per conduir sense haver obtingut mai el permís i sota els efectes de l’alcohol i les drogues. A més, també se’l va denunciar administrativament per no tenir la ITV del vehicle en vigor.

Els fets van ocórrer el dia 13 de febrer durant un control preventiu que es va muntar a la sortida 6 de l’AP-7, al punt quilomètric 55 de la població de Sant Julià de Ramis. Durant l’operatiu van aturar un vehicle, amb un únic ocupant, que desprenia una forta olor de marihuana. En l’escorcoll del vehicle van trobar cinc bosses d’escombraries plenes amb prop de 35 quilograms plantes de marihuana.

Els agents també van constatar que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques i drogues. Per aquest motiu li van fer les proves de detecció i va donar 0,79mg/l a la prova d’alcohol i positiu en THC i cocaïna.

A l’hora de revisar la documentació, van constatar que no havia obtingut mai el permís de conduir. A més, agents del Grup de Recerca i Documentació de l’Àrea Regional de Trànsit van verificar que l’adhesiu de la ITV no pertanyia al vehicle i, per tant, va fer ús d’un document autèntic sense estar legitimat, per aquest motiu se l’investiga per falsedat documental.

El detingut, a qui li consten antecedents, van passar el dia 14 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar el seu ingrés a presó.