El Firestoc de Banyoles va rebre més de 2.000 visitants

Es va celebrar del 27 al 29 de gener al pavelló de la Draga

Més de 2.000 persones van passar pel Firestoc, la fira de rebaixa de Banyoles, que es va celebrar del 27 al 29 de gener al pavelló de La Draga. A les dades de visitants, amb valors similars als anys previs a la pandèmia, cal sumar-hi també el nivell de vendes. Dissabte es van lliurar els premis a les persones guanyadores dels 2.500 euros en vals de compra per comprar a establiments de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat que “hem tornat gairebé a les xifres del 2020, la darrera edició del Firestoc que es va poder celebrar amb normalitat”. En total, 1.500 persones han participat en el sorteig de vals regal de 100€ cadascun que es rifaven entre els visitants que compraven al Firestoc. A més, 114 infants van participar al taller de pintar cares i 300 persones van passar per l’estand de Turisme.

Pel que fa a la procedència dels visitants, un 66% era de Banyoles i comarca i un 35% d’altres poblacions de les comarques de Girona com Figueres, Ripoll, Palamós o Girona, entre altres. A més, també es van registrar visitants de poblacions com Barcelona, Vic, Cardedeu o Sant Celoni i, fins i tot, de Saragossa. Anna Tarafa ha destacat que “valorem molt positivament la presència de visitants de fora de Banyoles i comarca perquè ens permet donar a conèixer el comerç local i a la vegada contribueix a dinamitzar la ciutat”.

Al Firestoc, els visitants hi trobaven una oferta diversificada de productes: moda i confecció, moda infantil, sabateria, esport i roba esportiva, productes de la llar i complements i també serveis d’estètica i salut. De la trentena d’establiments que hi van participar, repartits en una cinquantena d’estands, la majoria eren de Banyoles, tot i que també n’hi havia de poblacions de la demarcació de Girona, com Figueres, Olot, Roses i Palamós, i també de la de Barcelona, com Igualada i Tordera. Anna Tarafa ha remarcat que “la majoria es mantenen fidels a la fira i fa molts anys que venen al Firestoc”.

Dissabte es van lliurar a Cal Moliner els premis del sorteig de 25 vals de 100 euros cadascun per comprar en establiments de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. Entre els premiats, 11 persones eren de Banyoles; 4, de la comarca i 10, d’altres municipis de les comarques gironines.

El Firestoc està organitzat per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles amb el suport de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.