Sant Hilari Sacalm reobre el centre de torneria amb una zona de taller i una altra de museu

L'ajuntament obre una convocatòria de vuit places per a artesans que vulguin utilitzar les instal·lacions

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm (Selva) ha anunciat que reobrirà el Centre Artesà de Torneria el proper 11 de febrer amb una jornada de portes obertes i demostracions de l'ofici. El centre s’ha remodelat per convertir-se en un projecte més ambiciós que vol donar a conèixer la torneria i la història de Sant Hilari Sacalm relacionada amb aquesta professió.

Tindrà una funció pràctica i amb visió de futur. Per una banda, el nou Centre Artesà de la Torneria inclou un espai museogràfic que recull la història de la torneria i la fusta cremada de Sant Hilari i, per l’altra, hi haurà un taller compartit on es faran formacions.

Aquesta remodelació forma part del projecte Coop’Art, una iniciativa europea que promou el treball dels oficis artesans a cada costat de la frontera entre França i Catalunya. El Taller forma part del Centre Artesà de la Torneria (CAT), un espai de difusió de l’ofici de la torneria, un sector que ha estat clau al municipi. Es convoquen 8 places de treball obertes a iniciatives d’artesania amb fusta, tant de persones individuals com de petites empreses que treballen amb fusta.

És una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm per donar suport a petites empreses artesanes de la fusta i poder contribuir a la seva professionalització, reconeixent tant les dificultats a les quals s’enfronta l’artesà/na per donar sortida al seu treball com les noves oportunitats i valor afegit d’aquest tipus de producció.