Coneix a quina hora arribarà la pluja aquest diumenge a la demarcació de Girona

El canvi de temps durarà fins a finals de la setmana vinent

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat d'un canvi en la tendència de les últimes setmanes, que donarà lloc a un notable descens tèrmic, a nevades al Pirineu i Prepirineu i a una entrada de vent fort de component oest i nord. Amb tot, per avui diumenge s'ha previst l'entrada d'un front que escombrarà Catalunya d'oest a est i es quedarà estacionari damunt de la demarcació de Girona fins la matinada de demà.

En aquest sentit la precipitació en forma de pluja respectarà tot el matí i migdia, arribant a partir de les cinc de la tarda al Ripollès, Garrotxa, Selva interior, Pla de l'Estany i Gironès, on començarà a precipitar.

No serà fins a les 18:40h que es preveu que la pluja abraci totes les anteriors comarques a més de la Selva litoral, el Baix Empordà i la zona sud de l'Alt Empordà. Aquesta situació es mantindrà fins les 21h, moment en que deixarà de ploure a l'Alt Empordà i les zones de muntanya per centrar-se en el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva i el Baix Empordà.

L'episodi de pluges anirà decaient fins desaparèixer completament a partir de les quatre de la matinada del dilluns, jornada en que no està previst que torni a precipitar. Pel que fa a les temperatures aquestes també aguantaran durant gran part del dia i no serà fins a les cinc de la tarda que l'entrada de vent d'oest, d'origen polar, farà caure els termòmetres.

Tanmateix, l'episodi més important pel que fa a registres més baixos no es donaran fins dimecres i que aguantaran tot el dijous i divendres, quan el mercuri pot caure fins a deu graus respecte les temperatures màximes registrades aquesta setmana, deixant la cota de neu arran de mar o a partir de 200 metres en cas que es produís precipitació.

Al mar durant tot avui es registraran onades superiors als 2,5 metres d'alçada en tota la Costa Brava, fet que també es repetirà demà però excloent l'Alt Empordà.