Tres detinguts per traficar marihuana i haixix en una associació cannàbica de Palafrugell

Venien les substàncies a qualsevol persona, inclòs a menors de 21 anys

Agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) van arrestar el passat 22 de desembre dos homes i una dona, d’entre 25 i 43 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

L’operatiu policial ha permès desarticular l’entramat que utilitzava una associació cannàbica ubicada a Palafrugell per traficar substàncies estupefaents, principalment marihuana i haixix.

La investigació es va iniciar a principis de l’any passat quan es va tenir constància de l’activitat il·lícita d’aquesta associació cannàbica arran de la venda de substàncies estupefaents a persones alienes al club. Fruit de les gestions d’investigació es va poder determinar que els màxims responsables del club distribuïen les substàncies estupefaents.

L’associació investigada es definia com una organització sense ànim de lucre i amb la finalitat de fomentar un ús racional i responsable del consum d’aquesta substància, però els investigats permetien l’accés a les seves instal·lacions i venien les substàncies de forma indiscriminada a qualsevol persona, inclosos menors de 21 anys, que tot i tenir totalment prohibit l’accés a aquest tipus de centres, accedien a l'associació per adquirir la droga i consumir-la a l’exterior.

A banda, els indicis recopilats durant la investigació indiquen que els detinguts desenvolupaven una activitat més pròpia del tràfic de drogues. En el registre a l’associació es van localitzar 908’9 grams  de cabdells de marihuana, 391’5 grams d’haixix i diversos menors de 21 anys consumint a l’interior. Els detinguts hauran de comparèixer davant de l’autoritat judicial quan siguin requerits.