Josep Maria Miró guanya la VII edició del Premi Quim Masó

El jurat escull per unanimitat l'obra 'Nerium Park'

El jurat de la VII edició del premi Quim Masó a nous projectes de producció teatral ha escollit com a guanyadora per unanimitat l'obra 'Nerium Park' de Josep Maria Miró (Vic, 1977). El veredicte s'ha conegut aquesta nit en un acte que s'ha celebrat a la sala La Planeta.

El projecte, que Miró signa conjuntament amb l'Associació Verins Escènics, és un 'thriller-social' que conjuga elements de misteri amb un cert aire de suspens i un contingut de fons amb aspectes derivats i molt relacionats amb l'actualitat socioeconòmica. El guanyador rep 50.000 euros per poder produir l'obra, que s'estrenarà a la tardor en el marc del Festival Temporada Alta i també es podrà veure al Grec de Barcelona el 2014.

El guardó s'ha donat a conèixer durant un acte que s'ha celebrat a la sala La Planeta de Girona aquest vespre. Per primera vegada, el nom del guanyador no s'ha conegut al matí -habitualment es feia una roda de premsa- sinó que s'ha desvetllat directament a l'acte del vespre. Un acte que ha presentat l'escriptor i periodista Josep Maria Fonalleres i que ha comptat amb la intervenció de l'actriu Montserrat Carulla, amb l'espectacle 'L'Itinerari de paraules'.


El text de Miró relata, en dotze escenes (cada una d'elles corresponent a un mes de l'any i en sentit cronològic), la història d'una parella, la Marta i en Gerard, des de que s'instal·len al seu pis nou, a la urbanització Nerium Park, fins a la desintegració de la parella i d'un model de vida que sempre els havia semblat idíl·lica.

Es tracta d'un duel entre dos joves intèrprets i, segons ha valorat el jurat, un muntatge que requereix precisió interpretativa per tal d'aconseguir la corresponent dosificació d'intriga i, sobretot, de veritat escènica i emocional.

L'equip artístic estarà integrat per Enric Planas, David Bofarull i Albert Pasqual amb els quals Miró ha treballat en els seus últims espectacles ('El principi d'Arquimedes', ' Com si entrés en una pàtria' i 'Gang Bang').

37 produccions optaven al premi

Un total de 37 noves produccions teatrals optaven al premi d'enguany, que disposa de més dotació econòmica i possibilitats d'exhibició que els anys anteriors. Així doncs, el guanyador compta amb prop de 50.000 euros (aproximadament 20.000 euros més que l'any passat) per produir el text. L'espectacle s'estrenarà en el marc del Festival Temporada Alta 2013 i també es veurà al Grec 2014 - Festival de Barcelona.

Josep Maria Miró ha estat el guanyador del premi i ha desbancat els altres dos finalistes: 'Només un anunci', d'Albert Ramos i la Companyia Guanyadora i 'Space Oddity', de Daniela Feixas i la companyia La Banda.

El jurat que ha avaluat els projectes presentats estava format per Sergi Belbel (director i autor teatral), Ramon Simó (director teatral i director del Festival Grec), Andreu Gomila (crític i periodista teatral), Pere Puig (director teatral i de la Sala La Planeta), Josep Domènech (Bitò Produccions) i Guillem Terribas (Llibreria 22), actuant com a secretari.

El Premi Quim Masó s'atorga amb periodicitat anual i és l'únic amb retribució econòmica a Catalunya per a la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana no estrenats. Va ser creat el 2006 per la família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22 i el Grup Proscènium-Sala Planeta amb la voluntat de formalitzar un reconeixement en record de l'actor, director i productor de teatre -Quim Masó-, que va ser un dels fundadors de la Llibreria 22, el Grup Proscènium, la companyia El Talleret de Salt i, posteriorment, de Bitò Produccions, juntament amb Josep Domènech i Salvador Sunyer.

El premi està patrocinat per l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, l'Assessoria Ribas-Alvarez i Bitò Produccions, amb el suport de l'obra social de "la Caixa", el Festival Temporada Alta i el Grec - Festival de Barcelona.