Pep Camps estrena quatre exposicions simultànies sobre la seva trajectòria a Girona

L'estada a l'Àsia i el paper de la guerra marquen les mostres

El pintor gironí Pep Camps fa balanç de la seva carrera amb quatre exposicions simultànies que es faran en diversos espais de Girona. Es tracta d'un projecte que fa anys que es va gestant i treballant el discurs amb el comissari Toni Álvarez. Aquest dimarts al vespre s'inauguren tres de les quatre exposicions de l'artista que es podran veure a la Casa de Cultura, a la Casa Masó i a la Fundació Fita. No serà fins el proper gener que s'obrirà al públic la última mostra a la Mercè.

A la Casa de Cultura, hi haurà la primera de les retrospectives exposades a la planta baixa. En una primera sala hi haurà una paret sobre les influències asiàtiques en l'obra de l'artista arran de la seva estada. En l'altra paret, es podrà veure la relació de Camps amb el Montgrí (Baix Empordà). La contraposició d'obres, però, no responen a una cronologia concreta, ja que en algunes de les obres l'artista "va endavant i enrere en el temps".

En la segona sala hi ha més pintures sobre tela, algunes d'elles relacionades amb una de les seves temàtiques recurrents: els conflictes bèl·lics. Camps ha recordat que la guerra sempre l'ha marcat i això acaba reflectit en la seva obra. Per la seva banda, el comissari recorda que el moment actual amb el conflicte entre Rússia i Ucraïna serveix d'exemple per remarcar la vigència del missatge de pau en les pintures de Camps.

'Llums i ombres' a la Fundació Fita

Per la seva banda, a la Fundació Fita hi haurà les sèries que ha pintat Camps. En aquest espai hi haurà 'Llums i ombres', un manifest antibel·licista amb Girona com a protagonista i inspirat en la sèrie 'Dirty Words Pictures', de Gilbert & George. També hi ha la sèrie 'Boxers', que l'artista va pintar en la seva estada a Berlín i que remarca el paper del comunisme en l'alemanya democràtica. En aquest espai Camps també exposa un conjunt d'obres sobre paper que va fer a Bangkok. En aquesta sèrie es manifesta la importància i la influència del periple asiàtic que va fer l'artista en la seva obra.

A la Casa Masó, Pep Camps assegura que hi ha una de les exposicions més cridaneres ja que ha decidit "despenjar algunes de les obres que tenia Rafael Masó" per substituir-les per obres seves "de colors primaris". Això genera un joc de colors i una atmosfera que acaba en un diàleg amb la resta d'obres existents.

Els inicis, a la Mercè

La última de les exposicions es faran a la Mercè a partir del 19 de gener. En ella, es reviuran els inicis de la carrera artística. Camps ha assegurat que busca un caire molt "didàctic", ja que a la Mercè hi ha l'escola municipal artística on ell mateix també hi fa de professor. L'artista ha remarcat que en aquesta última mostra el públic podrà veure el "camí" que va seguir en els seus inicis, fins que va marxar a l'Àsia. En aquesta exposició s'hi podrà veure com l'artista descobreix tècniques, influències i estils i poc a poc aprofundeix en elles fins a definir el seu propi discurs.

Les quatre exposicions es podran visitar fins l'11 de març del 2023 i són part de l'homenatge per celebrar el 60è aniversari de Pep Camps.