El CSIF denuncia que la Policia Local de Tossa de Mar ''està en precari''

Acusen al consistori de no mostrar "interès" ni voler "millorar" la situació

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que la Policia Local de Tossa de Mar (Selva) està "en precari", més concretament que "estan mal pagats, mal tractats i se senten menyspreats per part de l'Ajuntament". En un comunicat asseguren que la manca de recursos materials, personal i unes dependències obsoletes dificulta molt la tasca dels agents.

Expliquen que el consistori n'és conscient però que "no mostra cap interès a negociar millores". Denuncien alhora "maltractament institucional, faltes de respecte als seus subordinats i manca de respecte als drets bàsics dels seus treballadors".

D'altra banda, asseguren que gran part de la plantilla actual està formada per agents interins. Les funcions que segons la llei pot realitzar un agent interí no són les mateixes que un funcionari de carrera, cosa que comporta que els agents de carrera "estiguin assumint una gran càrrega de treball i de responsabilitat".

A més, denuncien que als interins els "neguen el dret a fer vacances" i els "sotmeten a condicions lamentables", que es veuen obligats a acceptar per "por de no ser renovats". CSIF assegura que els tres darrers graduats del curs de l'Institut de Seguretat Pública han anat a altres cossos policials, "per la total manca de suport i la manca de possibilitat real de promoció econòmica i professional, així com per la manca de suport i respecte cap al cos policial".

Davant la manca de recursos humans, l'Ajuntament ha publicat una oferta pública de places de comissió de servei, però cap agent d'altres policies locals de Catalunya no ha mostrat interès per aquestes places perquè, segons el sindicat, "les condicions de treball i sou són precàries".

Instal·lacions obsoletes

Sense calefacció a la zona dels vestidors, ni a les dutxes, ni a la cuina, ni a la zona de custòdia dels detinguts, així són unes dependències policials que asseguren "han quedat obsoletes". Fa gairebé quatre anys, l'actual equip de govern va aturar la seva reforma per, segons van manifestar, fer unes dependències noves en una altra ubicació.

Treball precari

Els sous dels agents estan molt per sota del de poblacions properes i de característiques similars explica CSIF. També es queixen de no disposar ni de mitjans ni de recursos suficients per dur a terme la tasca policial.

Finalment diuen que als funcionaris de carrera se'ls deuen hores extres i quan sol·liciten recuperar-les, se'ls deneguen, i així el còmput d'hores que l'Administració deu als agents va augmentant. "La solució de l'alcaldia ha estat treure un decret informant que en data 15 de gener aquestes hores les perdran", han reblat.