El mercat nadalenc Golden Christmas arrenca aquest 3 de desembre a Sant Gregori

Oferirà un centenar d'activitats gratuïtes en onze dies

La segona edició del Golden Christmas, mercat nadalenc de les comarques gironines, començarà aquest dissabte dia 3 de desembre a Sant Gregori, al complex Mas Fuster del turó de Sant Medir. L’esdeveniment se celebrarà del 3 a l’11 de desembre i el cap de setmana del 17 i el 18 i obrirà aquest dissabte a les 11 del matí.

El Golden Christmas, situat en un espai de 63.900 metres quadrats i amb 1.800 places de pàrquing, ampliarà la zona oci i infantil i programarà un centenar d’activitats gratuïtes durant els 11 dies que estarà obert. En l’àmbit musical hi haurà actuacions de grups de la demarcació i emergents destinades a infants i adults, i una primera edició d’un concurs de talent local. Paral·lelament, hi haurà xous i activitats de circ (Gran Circ de Nadal), agility, ciclisme, ponis, tir al plat amb làser, toro mecànic, tobogan, llits elàstics i focs artificials.

Al complex, també hi haurà una zona de chillout i una cinquantena d’expositors en rotació amb productors locals, entre els quals destaquen food-trucks amb diferents propostes gastronòmiques. El Golden Christmas va rebre 40.000 visitants el 2021 i el preu per accedir-hi serà de 3,5 euros -gratuït pels menors de 10 anys-.

Els espectacles infantils seran a càrrec de Rikus, Els Atrapasomnis (trio), Jordi Tonietti, Mag Raül i una exhibició del Gran Circ de Nadal, mentre que la música comptarà amb diferents estils (versions, soul, rock, sessions de discjòqueis), de la mà de Dj Carles Pérez, Dj Elliot, Tribut a Sabina, Buena Onda, Miquel Moya, Bigblack Rhino, Lo Pau de Ponts, Hot Drinks, Downlight, Canela N’ Drama, La Duda Ofender, Oxigen, Mireia Vilalta, Pau Morales, Bob Dyego amb Richie Figueras, Victor & Marky, Yes the Music!, Claudefaula i la Coral de Sant Gregori, entre altres. El festimarket també organitzarà la primera edició del Golden Talent, concurs de cant vocal i instrumental.

El Golden Christmas té com a padrins els pastissers Jordi Roca i Ale Rivas (Rocambolesc i El Celler de Can Roca), i és organitzat per Mª Àngels Parés i Xavier Borrell. Els impulsors expliquen que després de l’èxit de la primera edició el festival creix i s’ha potenciat la proposta ludicofestiva i educativa per recuperar l’esperit nadalenc dels mercats típics d’Europa, innovant amb diferents propostes per a tota la família i pels joves i infants. Es triplica l’espai lúdic, amb activitats com el poni-club, inflables, llits elàstics, llançament de destrals, jocs gegants, un bosc dels tions, sortides amb bicicletes i demostracions d’agility. També augmenten el nombre de productors locals i artesans, amb una oferta variada de tot tipus de productes.

Per arribar fins al Golden Christmas s’ha d’accedir des de Taialà (Girona) -els organitzadors recomanen activar el GPS a la zona de Fontajau, ja que el camí d’anada serà unidireccional i no s’hi podrà accedir per l’església de Sant Medir. Aquest any, s’ha augmentat les places de pàrquing i n’hi haurà prop de 2.000. L’horari serà de les 11 del matí a les 10 de la nit, des del dissabte 3 fins el diumenge 11 de desembre, i el dissabte 17 i diumenge 18. La programació completa del Golden Christmas es pot trobar al web www.goldenchristmas.cat i a l’Instagram (@festimarket_golden_christmas).