La Universitat de Girona 'encén' el Campus Montilivi

El muntatge lumínic es podrà visitar aquest cap de setmana

El Campus Montilivi de la Universitat de Girona (UdG) serà aquest cap de setmana l’escenari d’un muntatge d’instal·lacions i experimentacions lumíniques ideades per estudiants en el marc del projecte Encén Montilivi. La iniciativa, a càrrec del departament d’Enginyeria Elèctrica, Electrònica i Automàtica, té els seus orígens el 2008 en què s’incorporen continguts relacionats amb la il·luminació a diversos graus que s’imparteixen a l’Escola Politècnica Superior (EPS).

Els estudiants del graus d’Enginyeria d’Electrònica Industrial i Automàtica i d’Enginyeria Elèctrica cursen a quart curs l’assignatura Instal·lacions Elèctriquesun 40% del contingut de la qual és sobre il·luminació. Més concretament, hi treballen aspectes com els sistemes d’il·luminació, el disseny d’espais il·luminats –tant interiors com exteriors-, protocols d’il·luminació i programari relacionat.

Superada la teoria, els problemes i les pràctiques, els estudiants desenvolupen un projecte d’instal·lació que es pugui dur a terme en el marc d’esdeveniments de divulgació com ara la Nit de la Recerca, les Jornades de Portes Obertes institucionals i festivals de llum com Lluèrnia o Vibra, amb l’objectiu que incorporin la seva perspectiva de l’art de la il·luminació.

Segons explica el professor Miquel Rustullet, responsable de l’assignatura i coordinador de la iniciativa Encén Montilivi, “aquest procés ajuda els estudiants a veure el procés al complet” que acaba amb el muntatge en un lloc real “on hi ha més imponderables que al laboratori”.