Girona aprova la modificació del Pla General per encabir el nou Trueta amb reticències de l'oposició

Diuen s'han abstingut per "no posar pals a les rodes" però criticant que el projecte porta retard

El ple d'aquest novembre celebrat avui a l'Ajuntament de Girona ha aprovat un nou pas per fer realitat el futur Campus de Salut, on se situarà el nou Trueta. En concret, la consulta prèvia sobre la modificació del Pla General en tot aquest àmbit (que per part de Girona, abasta uns 60.000 metres quadrats).

El punt ha tirat endavant tan sols amb els tretze vots de l'equip de govern (JxCat i ERC). Tota l'oposició s'hi ha abstingut per no posar "pals a les rodes", però criticant que amb el Trueta s'està anant tard. "Fa dotze anys que esperem i ens hauria agradat que aquest govern anunciés l'inici de construcció del nou hospital; però veiem que tan sols ens trobem en la fase de consulta prèvia", ha dit la portaveu socialista Sílvia Paneque.

Paneque també ha posat en relleu que les diferents opcions urbanístiques que proposa el consistori els generen "dubtes". Entre d'altres, perquè afecten el cabal de la riera del Mas Marroc, part del mas Bellsolà del segle XVII o "manlleven espai verd" als barris. "Pensem que hi ha terrenys més al sud en millors condicions", ha dit la portaveu del PSC.

Per la seva banda, el portaveu de Guanyem ha afirmat que, més enllà de la consulta prèvia, es fa "inevitable" parlar dels "errors" que s'han comès amb el futur Trueta i el Campus de Salut. "Hem arribat fins aquí amb un procés ple de dubtes, canvis constants de propostes i sense rumb clar des del principi", ha dit Lluc Salellas, en referència al debat sobre les dues opcions on situar l'hospital (si els terrenys de Domeny o l'opció sud).

Per a Guanyem, la proposta que se sotmet a consulta prèvia és "una mena de calçador". "L'equip de govern ha volgut deixar una petjada concreta, encara que això pogués anar en contra del millor projecte del Trueta amb visió d'àrea urbana i de les comarques gironines", ha dit Salellas. "Som del parer que voldríem que s'escollís el millor lloc geogràfic, amb independència de si fos a Girona o a Salt", ha afegit.

Des del govern, el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Lluís Martí, ha criticat al PSC i a Guanyem "viure en el dia de la marmota", criticant l'Ajuntament amb "fal·làcies i demagògia" al voltant del nou Trueta. Martí ha recordat que l'opció sud és la que ofereix "més complexitat urbanística". A més, ha dit que ara fa pocs dies, precisament, l'observatori impulsat pel Col·legi de Metges va recordar que "Girona compleix, i que a més ho està fent molt bé" (en referència als tràmits urbanístics).