La fira LiberisLiber tornarà a Besalú l'octubre del 2023

L'esdeveniment es va aturar el 2021 per "manca de compromís de les administracions"

La fira d'editorials alternatives LiberisLiber que es feia a Besalú (Garrotxa) es tornarà a celebrar l'octubre del 2023, tal com els organitzadors apunten en el seu compte de Twitter sense especificar en quina ubicació tot i que El Gerió Digital ha pogut confirmar que es farà, de nou, a la Vila Comtal. En la piulada, els organitzadors asseguren que "han passat coses" i recomanen als seguidors guardar-se "el primer cap de setmana d'octubre del 2023".

El LiberisLiber va començar-se a fer el 2010 i el 2021 es va interrompre després que els organitzadors critiquessin la manca de compromís de les administracions. En un comunicat, afirmaven que fa anys que reclamen trobar una fórmula que els permeti treballar amb "unes mínimes condicions" i saber amb "temps suficient" de quins recursos disposen, però les administracions consideren "que no, que la fira i el festival no s'ho valen".

"La motivació, l'entusiasme, els plans i les ganes de seguir eren les de sempre. Però malauradament això no és suficient", afirmaven. Amb tot, asseguraven que no podien acceptar "greuges comparatius" i alertaven que la política cultural a Catalunya pateix d'un "mal" que es diu "infrafinançament". I d'un altre: "Què es fa amb el que es té".