Una seixantena d'editorials signen un manifest en defensa de la fira LiberisLiber de Besalú

Atribueixen la situació a la falta de suport de les administracions públiques

Una seixantena d'editorials han signat un manifest de suport a la fira LiberisLiber de Besalú, que no s'ha pogut fer aquest any. En aquest sentit, les empreses del món del llibre atribueixen la situació a la falta de suport de les administracions públiques i demanen en el text assolir el 2% del pressupost en cultura, la previsió i anticipació de la dotació pressupostària concedida a entitats i la inclusió de criteris de descentralització i priorització de la bibliodiversitat editorial i llibretera. El certamen va començar amb 15 editorials participants i han arribat fins a les 65 i hi ha passat més de 150 projectes editorials dels Països Catalans i de l'Estat i més de 200 activitats.

Pels editorials, el certamen no s'ha pogut celebrar perquè "no s'han atès les demandes de canvis en les convocatòries de suport públic que reclamava l'organització". Davant d'això, demanen evitar que cada edició depengui de concessions de subvencions que "no resolen la necessària planificació que requereix Liberisliber".

Segons els signants, la fira Liberisliber, celebrada durant deu anys a Besalú, és el "paradigma" del que anomenen la "bibliodiversitat". "La cura i l'amor de les persones que l'han organitzat, però també la seva capacitat d'autocrítica i millora constants, mereix el reconeixement i el suport de totes les persones i entitats, ja que sense cap mena de dubte contribueixen a enriquir el sector no només pel fet de ser un espai de trobada i de coneixement, sinó per fer millor la vida", asseguren en el text.

El manifest el signen editorials tan diversos com Virus editorial, Pol·len, Raig Verd, Tigre de Paper, Sidillà, Símbol, Llibres del Delicte, Godall, Ssaldonar, Blackie Books, L'Altra Editorial, Llibres del Segle, Edicions Poncianes, Wanagrica, Editorial Alrevés labreu edicions, Edicions de 1984, Mai Més, L'Avenç, Brau, Males Herbes, Les Hores, Ela Geminada, Tishita o Verdaguer, entre d'altres