Condemnat un soldat per disparar a un superior a la base de Sant Climent Sescebes

Va ferir un sotsoficial durant unes pràctiques de tir

Accidentades pràctiques a la base militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) després que un soldat mallorquí va ferir d'un tret a un superior en el transcurs d'un exercici amb armes. Un tribunal l’ha declarat culpable d’un delicte consumat contra l’eficàcia del servei, que equivaldria al delicte de lesions per imprudència i això li comportarà pagar una multa de 600 euros que haurà de sumar 250 euros més per indemnitzar el sotsoficial que va ferir. 

L'accident va tenir lloc l'any 2020 moment en que el jove soldat havia de seguir les instruccions d'un brigada simulant que un individu s'apropava a fer-li una pregunta i acte seguit una tercera persona apareixia per sorpresa per atacar-los. La maniobra consistia en protegir el primer individu i, seguidament desenfundar l'arma i disparar contra l'agressor.

En el moment que el soldat treia l'arma ho va fer amb el dit posat al gallet, disparant la pistola i enviant la bala contra la cama d'un sotsoficial que dirigia la prova segons ha informat Diari de Mallorca. La bala va descriure una trajectòria d'entrada i de sortida. El ferit va ser traslladat a un hospital militar i el soldat va acabar davant un tribunal militar.

Aquest mateix ha determinat que el soldat havia rebut les pautes de seguretat pertinents prèvies a la prova i que aquest en va fer cas omís. La sentència no l'obliga a entrar a presó.