El jutge envia tota la plantilla de la carrossera Noge al carrer

Les naus tenen dos possibles compradors que permetrien continuar amb l'activitat

El jutge va resoldre dimarts l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que va presentar a finals de gener la direcció de la carrossera Noge d'Arbúcies per fer fora tota la plantilla i tancar la fàbrica. Després del període de negociacions, empresa i comitè no es van posar d'acord en les condicions dels acomiadaments i, per això, la decisió l'ha hagut de prendre un jutge.

Finalment, el jutge ha donat per bons els arguments de l'empresa per fer fora els 93 treballadors -bàsicament per la davallada de les comandes d'autobusos-, que cobraran 20 dies per any treballat. Segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Jordi Calí, la resolució de l'ERO permet als treballadors que fa més de tres mesos i mig que no cobren res poder-se apuntar a les llistes de l'atur. "Esperem que al juny ja puguem cobrar alguna cosa", ha manifestat. El president del comitè ha explicat que una quinzena de treballadors encara es mantenen a la fàbrica produint les últimes unitats d'autobusos que l'empresa tenia encarregats.

Un cop s'ha resolt l'ERO, Calí ha recordat que el jutge encara s'ha de pronunciar sobre el possible comprador de les naus. El comitè ha contactat amb el Grup Benseny, amb seu a Montmeló i dedicat al sector metal·lúrgic, que estaria disposat a comprar la fàbrica i, en el període d'un any, donar feina als 90 treballadors acomiadats. Per altra banda, però, hi ha un altre possible comprador (Sartruck, de Serinyà) que no compta amb el vist-i-plau dels treballadors. Calí assegura que darrera d'aquesta empresa hi ha els mateixos propietaris de Noge i que el què volen és acomiadar tothom per poder quedar-se novament amb la fàbrica.

"Confiem en la justícia i tenim esperances que escollirà la millor opció", ha manifestat Calí, que recorda que el Grup Benseny aposta per l'exportació i garanteix invertir en nova maquinària. El comitè espera que el jutge es pronunciï "en els pròxims dies".