Els treballadors de Noge segueixen sense cobrar i intenten aturar la producció

Una trentena de persones bloquegen l'entrada a la fàbrica per impedir l'accés dels empleats

Uns trentena de treballadors de Noge han protagonitzat aquest matí una acció de protesta a les portes de la carrossera d'Arbúcies (Selva). L'objectiu era impedir que els últims empleats que encara estan en actiu poguessin entrar a les naus per continuar treballant en les darreres comandes d'autocars.

El president del comitè d'empresa, Jordi Calí, diu que se senten "enganyats" perquè, la direcció els va dir quan va presentar l'ERO -que suposarà el tancament de la fàbrica- que els diners que ingressessin amb les darreres comandes servirien per pagar-los els sous endarrerits. Calí denuncia que ja s'han entregat sis autocars i continuen sense cobrar. Noge els deu gener ni febrer. A tres quarts de set del matí, un grup de treballadors de Noge s'han personat a l'entrada de les naus de la carrossera per protestar. Durant més de dues hores, han impedit l'entrada als companys que la direcció manté en actiu per acabar les darreres comandes d'autocars.

La direcció de l'empresa va comunicar al comitè el passat 22 de gener la seva intenció de tancar i deixar els 93 treballadors al carrer. Les negociacions per l'ERO d'extinció han acabat sense acord i encara no s'ha signat res. No obstant això, hi ha 18 persones que cada dia van a treballar a les naus per acabar les darreres unitats d'autocars. "Ens van dir que amb aquests diners ens pagarien les nòmines que ens deuen, on han anat a parar aquests diners?", es pregunta el president del comitè, Jordi Calí, que denuncia que ja s'han entregat sis o set autocars i que no han vist ni un euro.

L'empresa encara els deu els sous de gener i febrer i, com que no hi ha hagut acord per l'ERO, encara no poden apuntar-se a l'atur. "Els administradors concursals ens estan fent xantatge perquè signem l'acord de l'ERO dient que anirem a l'atur immediatament però no ens en fiem", ha dit Calí. El comitè recela que la direcció actual es podria mantenir al capdavant de l'empresa si Noge es ven a una empresa amb qui ha contactat l'administrador concursal. "No volem signar perquè significa donar via lliure al propietari per quedar-se de nou la fàbrica a través de l'empresa Sartruck", ha declarat el president del comitè, que demana que hi hagi "transparència" en el procés de compra de Noge.

Els Mossos d'Esquadra també han fet acte de presència davant les naus de la fàbrica i, segons Calí, ha amenaçat amb desallotjar-los. Finalment, han arribat a un acord i els manifestants han marxat de forma voluntària pels volts de les nou del matí i els treballadors han pogut entrar a la fàbrica per seguir amb la feina.