Maite Prats guanya la XIII Biennal de Disseny d’Interiors de Girona

Anna Albar també va rebre un reconeixement per la seva tasca al capdavant de la Fira de Girona

El projecte Casa a l’Empordà de Verges, de Maite Prats, ha estat el guanyador de la XIII Biennal d’Interiors de Girona, que es va celebrar ahir a l’Auditori de La Mercè de Girona. El jurat va destacar “la bona relació entre el volum nou de la planta baixa, la casa antiga i els espais exteriors; així com la versalitat dels paraments verticals reciclats i la creació d’una atmosfera molt adient a l’entorn” de l’obra. El jurat va decidir per unanimitat atorgar també una menció especial a l’obra One-Espai Gastronòmic Music Bar a Girona, de Teresa Casas, “per aconseguir un ambient nocturn elegant, sense concessions frívoles i una zonificació dins d’un espai general únic, clar, pràctic i ordenat; i per la presència de la barra central i del tractament lumínic potent i mesurat”.

Els dos projectes s’han imposat a la resta d’obres finalistes: la botiga Busquets Festa, de Joan Bosch; la Fleca Descamps, de Chantal Bachs; la Casa DBB, de Sònia Busquets i Marta Brugulat; el Centre Ginecològic Giah, de M. Carmen Martínez, i Norfisa Indústria Càrnica, de Mario Ramos i Josep M. Bosch.

La presidenta del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya a Girona, Teresa Casas, ha subratllat que “amb aquest acte volem refermar l’interiorisme fet al nostre territori i fer visible el vincle entre la nostra professió i els esdeveniments socials i culturals de la societat per a la qual treballem”. “Les ciutats i pobles creixen i es donen a conèixer, entre d’altres coses, pels seus comerços, parcs, oficines o restaurants. Tot això forma part de l’aparador de la ciutat, un aparador que els interioristes contribuïm a dibuixar, fent-lo atractiu, innovador, capdavanter. On la ciutadania es senti a gust i els visitants no es quedin indiferents”, ha afegit.

El jurat estava format enguany per l’arquitecte tècnic i dissenyador d’interiors Agustí Costa, que exercia de portaveu; per la periodista i directora de la revista Top Girona, Cuca Mascort; per la dissenyadora d’interiors i presidenta del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya (CODIC), Elisabet Campoy; per la dissenyadora d’interiors i vicepresidenta del CODIC-Lleida, Maite Martí, i pel dissenyador gràfic, Joan García.

Durant l’acte, s’ha lliurat també el VIII Premi Lluís Cairó a Anna Albar, per tal de reconèixer la seva tasca com a directora de Fira de Girona del 2002 al 2013. La presidenta de la Demarcació de Girona del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya, Teresa Casas, ha agraït especialment “el seu suport als professionals del disseny d’interiors, la seva implicació i col·laboració amb el Col·legi els últims tres anys i la seva aposta per a la realització de Ginteriors”. Casas també ha subratllat que aquest premi no l’han donat “a un càrrec que té un nom, sinó a una persona que tingui el càrrec que tingui allà on desenvolupi el seu treball professional serà receptiva, oberta, treballadora i compromesa”.

A la Biennal hi han assistit també el secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Xavier Gibert, i la tinenta d’alcalde de l’Àrea de Servei a les Persones de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, que han reconegut la tasca i la trajectòria del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya a Girona.

La finalitat de la Biennal, organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d’Interiors de Catalunya, és divulgar l’interiorisme ben aplicat, fomentar l’interès creatiu dels professionals degudament qualificats i promocionar el col·lectiu de professionals de la decoració i el disseny d’interiors, així com les obres realitzades a la demarcació de Girona.

El premi Lluís Cairó és un homenatge al fundador del Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors de Girona i es concedeix com a reconeixement a la persona o entitat que per la seva trajectòria professional o pel seu suport al col·lectiu de dissenyadors d’interiors mereix aquesta distinció.

Aquest any l’acte ha estat conduït pel periodista Gil Costa i la Jove Big Band de Girona, formada per joves de 12 a 16 anys, ha amenitzat la vetllada, a la qual hi han assistit un centenar de col·legiats, col·legiades i col·laboradors del Col·legi.