Metges de Catalunya denuncia un deteriorament progressiu a l'hospital de Blanes

El sindicat critica que s'hagi suprimit el cirurgià de guàrdies les 24 hores de tots els caps de setmana i festius

El sindicat Metges de Catalunya assegura que l'Hospital Comarcal de la Selva que hi ha a Blanes pateix un deteriorament progressiu en els recursos assistencials a causa de la retallada en serveis que es fa. La última d'aquestes retallades és la supressió del cirurgià de guàrdia les 24 hores dels festius i caps de setmana.

Això obliga a derivar els pacients a altres centres, com l'hospital de Calella (Maresme) o el Trueta de Girona. A més, el sindicat critica que la direcció de l'hospital hagi sondejat els treballadors d'Anestesiologia i Urgències si poden estar localitzables entre les vuit de la nit i les vuit del matí. Consideren que aquesta proposta encara debilitaria més la qualitat de l'assistència.

Metges de Catalunya posen l'inici de la degradació a l'hospital de Blanes el 2011. En aquest moment, el sindicat recorda que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va decidir tancar el Servei d'Obstetrícia i Ginecologia i traslladar-lo a Calella. Amb aquest canvi, les dones de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes (Selva) que es posessin de part o havien de ser ateses per una urgència havien de desplaçar-se fins a Calella. En aquell moment, l'hospital de Blanes atenia uns 700 parts anuals.

El 2016 la corporació, que s'encarrega de la gestió del centre de Blanes, va suprimir el servei de Cirurgia General i Digestiva. En aquest cas només hi havia l'atenció urgent durant el dia d'aquesta especialitat.

Ara, l'hospital de Blanes també deixa d'oferir la cirurgia de guàrdia durant els caps de setmana i festius. El sindicat critica que la direcció hagi sondejat els professionals d'anestesiologia i urgències si estaries disposats a estar localitzables entre les vuit del vespre i les vuit del matí a partir de l'any vinent. De moment, els treballadors han rebutjat la proposta i denuncien que això suposaria una pèrdua en la qualitat assistencial i es posa en risc la rapidesa en l'atenció.