Operatiu contra el tràfic de droga i el blanqueig de capital amb 17 detinguts a Palafrugell, Begur i Calonge

Hi han participat agents de la Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil

ACTUALITZACIÓ 13:51h | Un centenar d'efectius de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local participen des de primera hora del matí en un operatiu contra el tràfic de drogues i el blanqueig de capitals a Palafrugell (Baix Empordà).

En l’operació s’han detingut aquesta matinada a 17 persones a Palafrugell, Begur i Calonge. L’organització criminal va ser detectada per la Policia Local de Palafrugell a mitjans del mes de maig de 2021, quan es van identificar diversos punts on suposadament aquestes persones traficaven, creant una gran alarma social amb amenaces a la policia i autoritats. Arran d’això es va iniciar una investigació conjunta per part dels tres cossos de seguretat.

Fruït de les investigacions realitzades, consistents en gestions, anàlisi d’informació i desenvolupament d’activitat operativa per part del personal de la Policia Local de Palafrugell, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i amb motiu d’haver-se obtingut indicis clars que feien sospitar de l’existència d’una possible organització criminal dedicada al tràfic de drogues, se sol·licita a l’Autoritat Judicial l’entrada i registre de 9 domicilis i dos locals, amb l’objectiu de verificar les sospites dels agents.

Producte d’aquesta intervenció, s’han comissat 130.000 euros en moneda de diferent valor, 704 grams de cocaïna, 450 grams de haixix, un rifle, una carrabina, una pistola làser, una extensible, dos matxets, set armes blanques, un dron, 30 telèfons mòbils i utensilis de pesatge i tall de les substàncies estupefaents.

En el dispositiu hi ha participat també un helicòpter i un dron per donar recolzament als registres, així com unitats canines per a la detecció de drogues, armes i diners. Les diligències i els detinguts han estat posats a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà). Se sol·licita a l’Autoritat Judicial la destrucció de la droga comissada.

Els agents mantenen la investigació oberta i no es descarten més detencions dins la mateixa operació.