El Teatre Municipal de Girona s'omple de joguines

L'Orchestra Fireluche van fer vibrar els més de 500 assistents

L'estrena del darrer treball de l'Orchestra Fireluche ha omplert de gom a gom el Teatre Municipal. Més de 500 persones no s'han volgut perdre l'oportunitat d'escoltar en primícia les obres d'aquest últim disc, 'Tants caps tants joguets', que per primer cop compta amb veus de reconeguts artistes de l'escena musical catalana. Els membres de l'Orchestra Fireluche han assegurat que han estat "treballant intensament" per poder organitzar tot aquest espectacle.

El darrer disc, que va sortir al mercat la primera setmana d'abril, compta amb 14 cançons de 19 col·laboradors que giren al voltant del concepte i les sensacions que aporten les pròpies joguines. La majoria dels participants del darrer disc han assistit al concert. En concret, el públic ha pogut gaudir de les veus de Marc Parrot, Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts), Pau Riba, Joan Colomo, Tom Hagan, Maria Rodés, Louise Sansom i Ferran Palau (Anímic), Oh! Cake & The Cookie, Agnès Fusté (Aquitamxé), Ivan (Don Simon i Telefunken), Víctor Galán (Mc Acro), Eva Noguer, Xavi Lloses (productor del disc), Jordi Subirà i Aleix Rius (antics col·laboradors de la Fireluche).

Enmig de sonoritats divertides i un gran ambient, l'Orchestra Fireluche ha repassat algunes de les obres més interessants del seu darrer disc tals com 'Pomeriggii di domenica', 'La toupie', 'O elefante', 'Robot Robòtic', 'Errol Flynn de pequeño tocando...' o 'Pirates d'habitació', la cançó del primer videoclip d'aquest darrer disc. No obstant les novetats, la formació no ha oblidat els seus orígens i ha volgut aixecar i baixar el teló amb obres instrumentals tals com 'Cançó de la joguina de la mare' o 'Palpita'. La formació també ha ofert algunes de les obres dels seus darrers discos tals com 'Marinutxi'.

Una de les anècdotes del concert ha estat que els col·laboradors han hagut de barallar-se amb els papers que estaven a sobre d'un faristol i que mostraven les lletres de les noves cançons. En alguns punts, el desconcert ha provocat el riure del públic que ha animat als cantants.  Aquesta no ha estat la primera vegada que l'Orchestra Fireluche escull un escenari gironí per donar a conèixer la seva darrera obra.

Ara fa dos anys, l'Auditori de Girona ja es va omplir de gom a gom per acollir la presentació del seu quart disc, 'D'un llonguet, un pa de quilo' que tornava als seus orígens amb sons més naturals. La Orquestra Fireluche porta més d'una dècada combinant sonoritats diverses, alternant gèneres, influències i utilitzant més de mig centenar de joguines i instruments casolans per crear les seves peces musicals. El grup va néixer l'any 2002 i des del principi es va caracteritzar per oferir espectacles poc convencionals amb unes posades en escena teatralitzades. Durant aquest temps, el grup ha fet un recorregut per diversos estils, des de la música intimista passant pel jazz, el pop, la música clàssica o fins i tot el tango i la sardana amb quatre treballs com són 'Orchestra Fireluche' (2004), 'Ja veurem per què però hi ha moltes coses inexplicables' (2006), 'Eines de Sons Inexplicables' i 'D'un llonguet, un pà de quilo' (2011).

Aquest cinquè treball, 'Tants caps tants joguets', arriba després d'una gran trajectòria musical intensa que ha posicionat el grup com un dels més destacats del panorama musical català actual. A més, la "petita orquestra" també ha realitzat participacions en bandes sonores de diferents espectacles com 'Cadàver Exquisit' (2004), El Funeral (2004), Freaks (2004), Maduuuixes (2009) o GAZ (2009).