El grup que va patir l'accident en globus a la Capadòcia: ''Vam seguir les normes de seguretat''

En un comunicat, demanen respecte i agraeixen el suport del consolat i de la conselleria d'Acció Exterior

El grup de dones de Lloret de Mar (Selva) que va partir l'accident en globus a la Capadòcia, a Turquia, ha enviat un comunicat a Nova Ràdio Lloret on assegura que van seguir "en tot moment les normes de seguretat explicades per la companyia a l'inici del viatge" i demanen "respecte" per a elles i les seves famílies.

A l'escrit, afirmen que els seus pensaments estan amb les dues companyes que van morir a l'accident i desitgen una "ràpida recuperació" a les que continuen hospitalitzades. D'altra banda, agreixen el suport rebut per part del consolat espanyol a Ankara i a la conselleria d'Acció Exterior, entre d'altres.

El Departament ha confirmat que les integrants del grup començaran a tornar a Catalunya a partir de demà. A hores d'ara, dues continuen hospitalitzades i estan acompanyades de les seves famílies.

L'accident va tenir lloc aquest dimarts a primera hora del matí. El globus en el que viatjaven 28 passatgers i dos membres de la tripulació es va enlairar des del districte d'Avanos a les 7.25 hores i va haver de fer un aterratge forçós a la localitat de Göreme a causa d'una ràfega sobtada de vent a les 8.50 hores. Durant l'aterratge, dues dones de 62 i 64 anys de Lloret de Mar van perdre la vida.

Segons va informar la consellera, Meritxell Serret, el mateix dimarts a la tarda, cinc persones més van haver de ser hospitalitzades. Totes les víctimes formaven part d'un grup de 22 persones de Lloret de Mar que van sortir dilluns de viatge.