La nova pel·lícula del gironí Isaki Lacuesta ‘Un año, una noche’ arriba a la gran pantalla

Coneix la resta d'estrenes a les plataformes digitals i cinemes

El director de Girona Isaki Lacuesta torna aquest divendres a les pantalles dels cinemes amb el film ‘Un año, una noche’ sobre l’atemptat terrorista a la sala Bataclan de París. La pel·lícula va competir a la secció oficial de la Berlinale 2022 i ha estat seleccionada a les Perlak del Festival de Sant Sebastià.

El mateix dia s’estrena la reflexiva òpera prima del director català Joan-Marc Zapata ‘El color del cielo’. Protagonitzada per Marta Etura i Francesc Garrido, va inaugurar la secció Made in Spain a Sant Sebastià. Després d’haver passat pel Festival de Sitges també s’estrenen la faula antibèlica d’Alberto Vázquez ‘Unicorn Wars’ i els secrets familiars de ‘Los cinco diablos’.

‘Un año, una noche’ és l’adaptació cinematogràfica del llibre de Ramón González ‘Paz, amor y Death metal’, supervivent de l’atemptat terrorista de la sala Bataclan de París. Narra la seva experiència la nit del 13 de novembre de 2015, quan van haver de refugiar-se als camerinos de la sala per a sobreviure. El film està dirigit per Isaki Lacuesta, amb Nahuel Pérez, Noémie Merlant, Quim Gutiérrez o C. Tagana al repartiment. La pel·lícula va competir a la secció oficial de la Berlinale 2022 i ha estat seleccionada a les Perlak del Festival de Sant Sebastià. 

‘El color del cielo’

El debut cinematogràfic del català Joan-Marc Zapata 'El color del cielo' va inaugurar la secció no competitiva del Festival de Sant Sebastià i ara arriba a la gran pantalla. Protagonitzada per Marta Etura i Francesc Garrido, el film narra el retrobament d'una estrella de Hollywood i un filòsof existencialista a Suïssa després de dues dècades sense veure's, una trobada que els portarà a revisitar el seu passat. Es tracta d’una reflexió sobre l'èxit, el fracàs i el pas del temps.

‘Unicorn Wars’

L’exèricit osset adoctrina a joves reclutes per a la guerra que lliuren contra els unicorns i amenacen a la seguretat del poble osset. Els germans Azulín i Gordi, juntament amb un inexpert grup de reclutes, seran enviats a una missió per a salva el Bosc Màgic. ‘Unicorn Wars’ narra la història sobre l’ancestral guerra entre l’exèrcit osset i els unicorns en una fàula antibèlica dirigida per Alberto Vázquez. La pel·lícula va formar part de la secció oficial Fantàstic a competició Anima’t del Festival de Sitges

‘Los cinco diablos’

Léa Mysius firma ‘Los cinco diablos’, la història de Vicky, una nena estranya i solitaria, que té un sensible olfacte que l’anima a recollir les aromes en uns potets, fins que arriba a capturar en secret l’olor de la seva mare. D’aquesta manera, Vicky és capaç de transportar-se als records més foscos i descobrir els secrets de la seva família. El film ha format part de la secció oficial del Festival de Sitges.

‘Black Adam’

‘Black Adam’ és la darrera pel·lícula de l’univers de DC Comics que arriba als cinemes. Protagonitzada per Dwayne Johnson, el film explica la història de l’origen d’aquest antiheroi, revelant el seu passat com a esclau a l’Antic Egipte. La pel·lícula ha estat dirigida pel director català-nordamericà Jaume Collet-Serra, amb l’actuació també de Aldis Hodge i Pierce Brosnan. 

‘Lil, el meu amic cocodril’

‘Lil, el meu amic cocodril’ és una comèdia musical que barreja acció real i animació que arriba doblada al català. Posen veu als personatges Javier Bardem o Shawn Mendes, en un film dirigit per Will Speck i Josh Gordon. Quan la família Primm es trasllada a Nova York, el fill adolescent Josh lluitarà per adaptar-se a la seva nova escola i amics, tot canviarà, però, quan conegui a Lilo, un cocodril cantant que viu a l’àtic de la seva nova casa.

‘Shin chan y el misterio de la acadèmia Tenkasu’

La nova entrega cinematogràfica de Shinosuke Noara és ‘Shin Chan y el misterio de la academia Tenkasu’, una pel·lícula en la que Shin Chan i els seus amics es traslladen a una nova escola dirigida per una intel·ligència artificial. 

‘La piel del tambor’

‘La piel del tambor’ se situa a la Ciutat del Vaticà l’any 1995, quan un hacker informàtic irromp a l’ordinador personal del Papa, deixant un missatge amenaçant contra l’església. Un sacerdot serà l’encarregat de descobrir aquest misteri informàtic, mentre a Sevilla neix una perillosa Església de Nostra Senyora de les Llàgrimes. Un film dirigit per Sergio Dow i protagonitzat per Richard Armitage i Amaia Salamanca. 

‘Mira cómo corren’

Ambientada al West End de Londres als anys 50, ‘Mira cómo corren’ narra com els plans d’una adaptació cinematogràfica d’una obra teatral són interromputs per l’assassinat d’un director de cine de Hollywood. Dos agents de policia (Saoirse Ronan i Sam Rockwell) es faran càrrec del cas, i es veuran immersos en un glamurós misteri. Dirigida per Tom George.

Filmin estrena ‘Blinded’

Filim estrena el proper dimarts la segona temporada de ‘Blinded’,  una sèrie sobre escàndols financers, barrejats amb passions romàntiques. Aquesta segona entrega de l’adaptació de la novel·la de Carolina Neurath recupera els dos protagonistes per a posar-los de nou davant d’un guió de thriller que continua la història a on es va quedar la primera temporada. 

Netflix estrena ‘Notre-Dame’ i ‘El gabinete de curiosidades de Guillermo del Toro’

Netflix ens ofereix el aquest dimecres les estrenes de ‘Notre-Dame’, una sèrie que narra a través d’històries personals el gran incendi que va patir la catedral de París fa dos anys, i la tercera entrega del reality show ‘Love is blind’, un programa que intenta emparellar solters i solteres sense poder veure el rostre de la teva parella ideal fins al final. 

La bateria d’estrenes de Netflix d’aquest divendres arranca amb ‘Desde cero’, una sèrie romàntica que explica la història d’amor intercultural entre una noia estatunidenca i un xef italià, que posarà a prova les diferències culturals mútues. ‘Bárbaros’ és una sèrire històrica que ens situa un any després de la batalla de Var, durant les batalles de les tropes romanes a Germània per a fer fora els bàrbars de l’Imperi. Finalment la sèrie d’animació ‘Oni: la leyenda del dios del trueno’ ens convida a un món poblat per excèntrics déus i monstres de la mitologia japonesa. 

El proper dimarts s’estrena ‘El gabinete de curiosidades de Guillermo del Toro’, una col·lecció d’històries inaudites seleccionades pel director de cine, pensades per redefinir i repensar el gènere del terror. Gràcies a un equip de guionistes i directors, diverses històries originals de Del Toro cobren llum.

Amazon Prime Video estrena en català ‘The Peripheral’

‘The Peripheral’ s’estrena aquest divendres a Amazon Prime Video doblada en català.  La sèrie de ciència-ficció dels creadors de ‘West World’ està protagonitzada per Chloe Grace Moretz, i explica com una dona investiga el que va passar amb la seva família gràcies a uns instruments que li permeten entrar a realitats alternatives. 

Movistar+  i la quarta temporada de ‘Babylon Berlin’

Aquest dimecres Movistar+ estrena la quarta temporada de ‘Babylon Berlin’, una adaptació d’un dels fenòmens literaris més importants d’Alemanya dels darrers anys. El dijous s’estrena ‘McEnroe’, una sèrie documetnal on el tenista John McEnroe respassa els seus triomfs, derrotes i rivalitats al llarg de la seva carrera

El divendres arriba ‘Planeta helado II’, la producció de BBC Earth que una dècada després torna a l’Antàrtida per a observar les espècies que hi prosperen, una sèrie documental que explora les parts més gelades del planeta. També s’estrena ‘Victoria’s Secret: Ángeles y demonios’, una sèrie documental que narra la història de l’èxit i el fracàs d’un imperi que va dictaminar què era i què no era sexi durant dècadas a Occident.

Apple TV+ proposta tres estrenes

Apple TV+ arriba amb diverses estrenes per aquest divendres. La primera, la tercera temporada d’‘El escritor fantasma’, amb un repartiment completament nou i una aventura renovada per a aquesta sèrie infantil amb un objectiu pedagògic. La temporada dos d’’Acapulco’ comença immediatament després del final de la primera, explicant la història del jove Máximo Gallardo, el qual aconsegueix el treball de la seva vida com a cambrer d’un dels resorts més populars de Mèxic.

Finalment, el divendres arriba ‘Raymond & Ray’, la pel·lícula protagonitzada per Ethan Hawke i Ewan McGregor i dirigida per Rodrigo García, que explica la història de dos germanastres criats a l’ombre d’un pare pèssim que, no obstant, no perden el sentit de l’humor. Així doncs, el funeral del pare es presenta com a l’ocasió perfecte per a reinventar-se.