L'Oncolliga debatrà sobre sexualitat i càncer

L'entitat celebra la 3a cursa 'Corre per les mames' que serà presencial per primer cop

El càncer i el seu tractament poden afectar tant la sexualitat com a la funcionalitat sexual. Un alt percentatge de persones pateixen algun tipus de disfunció o alteració sexual després de superar el càncer i, tot i ser un problema bastant comú que afecta de manera directa al dia a dia i a la qualitat de vida, el desconeixement al voltant d’aquest tema i el pudor que produeix parlar-ne fa que pugui passar desapercebut.

Per tractar obertament sobre aquest tema, la Fundació Oncolliga Girona ha organitzat la conferència Sexualitat i càncer: un camp inexplorat, coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Mama, el pròxim dimecres, 19 d’octubre. La xerrada anirà a càrrec d’Helena Pla, oncòloga, i Raquel Tulleuda, ginecòloga i sexòloga i tindrà un format híbrid, és a dir, es podrà seguir presencialment a l’Hotel Carlemany de Girona  (19.00 h.), i en streaming a través del canal de Youtube de l'Oncolliga.

“Amb aquesta xerrada el que intentarem és aclarir què és la sexualitat, legitimar el desig de la pacient per mantenir una bona salut sexual i explicar quines esferes de resposta sexual queden més afectades i quines estratègies de tractament existeixen”, ha explicat la doctora Tulleuda.

3a cursa ‘Corre per les mames’

Per commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama,  l'Oncolliga ha organitzat també la tercera  edició de la cursa Corre per les mames, que per primera vegada serà 100% presencial i que se celebrarà el diumenge 23 d’octubre de manera simultània a vint-i-dues poblacions diferents de les comarques gironines. La cursa es pot fer corrent o caminant i està oberta a tothom, homes i dones.

Corre per les mames és una iniciativa que va néixer l’any 2020 en el context de la pandèmia, amb l'objectiu de donar visibilitat a la lluita contra el càncer de mama i obtenir fons per sostenir els serveis d'ajuda a les afectades que ofereix l'Oncolliga a través del programa “Guapes i valentes”: banc de perruques, suport psicològic, drenatge limfàtic, marxa nòrdica i estètica oncològica. Tant en la primera edició com en la segona, l’any passat, la cursa va tenir un format “virtual”, és a dir, que no hi havia un punt de sortida ni un recorregut marcat, sinó que els participants feien una cursa o caminada en petits grups bombolla per itineraris del seu entorn, amb la samarreta de l’esdeveniment.

En aquesta tercera convocatòria, per primera vegada, la cursa serà 100% presencial i els participants poden triar entre un total de 22 punts diferents per fer un recorregut circular de 5km corrent o caminant, tots ells situats en poblacions on hi ha delegació local d’Oncolliga: Amer, Anglès, Besalú, Cabanes, Cassà de la Selva, Flaçà i Sant Joan de Mollet, La Tallada, Llagostera, Llançà, Navata, Massanes, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Peralada, Ribes de Freser, Breda i Riells i Viabrea, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Guíxols, Sant Julià de Ramis, Vidreres i Vilablareix.  En aquests moments ja hi ha més de 4.500 persones inscrites  i les inscripcions continuen obertes al web de l'entitat: www.correperlesmames.cat.