L'Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament la revisió efectuada el juny d'aquest any del projecte de condicionament per a oficines municipals de l'antiga Central del Molí ubicada al carrer Santa Clara, que ha passat de costar poc més d'un milió d'euros als 1,5 MEUR després d'afegir-hi la millora acústica de l'edifici i actualitzar el preu dels materials.
Els treballs per reformar l'equipament per situar-hi les oficines dels serveis econòmics de l'Ajuntament van començar a finals del 2017. Es van adjudicar a l'empresa Comsa Service Facility Management per poc més d'1 MEUR. Inicialment, l'obra havia de durar quinze mesos i acabar-se al març del 2019.
Però la descoberta de restes medievals del segle XIV (en concret, de l'antic Rec Comtal i del Molí de Baix) van fer alentir els treballs i van obligar a replantejar-ne els terminis. Per això, el consistori va donar una pròrroga a l'empresa perquè els acabés, que va expirar a finals del 2019.
Lluny d'acabar-se, l'Ajuntament va iniciar aleshores un expedient de resolució contractual amb Comsa Service Facility Management. A la pràctica, això va suposar engegar el procés administratiu per rescindir el contracte amb l'empresa adjudicatària i iniciar-ne un de nou. Si tot va bé les obres podrien acabar l'any vinent.
Aquesta és un obra que va ser qualificada de "desgraciada" per part del regidor d'Urbanisme, Lluís Martí, ja que porta encallada des del 2015. Aleshores, es va decidir convertir l'immoble en un espai cívic (amb un casal d'avis i locals per a l'associació de veïns). L'obra es va adjudicar a una promotora, però després d'un mes d'engegar els treballs, la constructora va fer fallida. El projecte es va reformular, l'espai cívic es va moure de lloc –fins a la plaça Jordi de Sant Jordi- i es va decidir ubicar a la Central del Molí els serveis municipals de recaptació.
Construïda a finals del segle XIX, la Central del Molí aprofitava l'aigua de la séquia Monar per donar electricitat a diversos carrers i indústries de l'època.