La Fundació Salut Empordà celebra poder seguir gestionant l'ABS de l'Escala

L'entitat assegura que el CAP de la població i els set consultoris locals són "una peça clau" dins el seu sistema

La Fundació Salut Empordà ha rebut amb satisfacció la resolució de l'Òrgan administratiu de recursos contractuals de Catalunya, que ha declarat nul tot el procediment per adjudicar la gestió de l'ABS de l'Escala a l'empresa privada Eulen. Aquesta firma s'ha especialitzat en serveis de neteja i seguretat, però no té cap mena d'experiència en el sector sanitari.

El Govern va adjudicar-li definitivament la gestió de l'ABS de l'Escala a finals de gener. Això va suposar que la Fundació Salut Empordà, sense cap ànim de lucre i que feia dotze anys que portava l'ABS, hi presentés recurs. En aquest sentit, l'entitat -que també gestiona l'Hospital de Figueres- recorda que, ja d'entrada, allò que demanava "era la nul·litat del concurs".

La resolució que ha adoptat l'Òrgan administratiu de recursos contractuals exhaureix la via administrativa. Eulen s'hi pot oposar, però ho haurà de fer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La Fundació Salut Empordà destaca que l'ABS de l'Escala "és una peça clau" dins del seu sistema, perquè li fa possible oferir serveis sanitaris d'atenció integral. "És a dir, atenció primària, atenció especialitzada d'aguts i atenció sociosanitària", esmenta l'entitat en un comunicat.

"Aquesta resolució dóna l'oportunitat a la Fundació de seguir treballant per oferir serveis d'atenció primària a la població de l'ABS de l'Escala", recull l'escrit. I hi afegeix: "De la mateixa manera com ho ha estat fent en els darrers dotze anys, amb un servei ben valorat per la població, com recullen les enquestes del CatSalut".

Reunió dels alcaldes

Aquest vespre, els alcaldes dels municipis que formen part de l'àrea bàsica de salut es reuniran a l'Ajuntament de l'Escala per valorar la resolució de l'òrgan contractual. Ells mateixos ja van advertir que, si la privatització de l'ABS es feia efectiva, lluitarien per tornar a dependre de l'Institut Català de la Salut (ICS).

L'ABS de l'Escala inclou el CAP d'aquest municipi de l'Alt Empordà i set consultoris locals més. Dóna servei a una població d'unes 17.000 persones, repartides entre l'Escala, Bellcaire d'Empordà, Torroella de Fluvià, l'Armentera, Sant Pere Pescador, Ventalló, Vilamacolum, Viladamat i Albons.