Arriba el judici del crim d'un empleat de banca de Roses

El fiscal demana 23 anys de presó per a l'acusat del crim i sol·licita que pagui una indemnització de 270.000 euros

L'Audiència de Girona jutjarà a partir de dilluns l'acusat d'assassinar un empleat de banca de Roses (Alt Empordà) el setembre del 2009. El processat, Porfirio Fernández, s'enfronta a una pena de 23 anys de presó i a pagar una indemnització de 270.000 euros. El fiscal sosté que Fernández, que mantenia una relació amb l'exdona de la víctima, va planificar el crim a consciència.

Va estudiar els moviments de l'altre i el va anar a esperar a primera hora del matí, quan sortia de casa i agafava el cotxe per anar a la feina. A dins del garatge li va engegar dos trets i, com que no el va tocar, el va començar a apallissar per tot el cos i el va rematar donant-li cops al cap amb la culata de la pistola. El crim que arribarà a judici la setmana vinent va tenir lloc el 18 de setembre del 2009. La víctima treballava en una oficina de 'la Caixa' de Roses i feia un any que s'havia separat. L'acusat, Porfirio Fernández, era l'actual parella de l'exdona i, com recull el fiscal "mantenia una mala relació" amb la víctima.

L'acusació sosté que el processat va decidir matar l'altre empès pels problemes que hi havia tingut arran de la seva relació sentimental, com a treballador del banc i per "altres motius que es desconeixen". Segons recull el fiscal al seu escrit, Porfirio Fernández va planificar el crim a consciència i, dies abans, es va dedicar a seguir els moviments de la víctima.

L'acusat va estudiar la rutina diària de l'empleat bancari i va decidir actuar a primera hora del matí, aprofitant el moment en què la víctima anava a buscar el cotxe al garatge per anar cap a la feina. Aquell 18 de setembre, cap a les set del matí, Porfirio Fernández es va esmunyir dins el pàrquing de l'edifici -situat al carrer Tarragona- i va esperar que la víctima anés a recollir el vehicle.

Granota de feina i guants

Per evitar que l'altre el veiés, l'acusat es va amagar al darrere d'un tot terreny. Fernández portava una pistola i, per evitar "deixar empremtes que el poguessin incriminar i tacar-se", portava una granota blanca de feina i uns guants.

Poca estona després, el treballador de 'la Caixa' va anar a buscar el cotxe. Quan ja havia obert la porta i s'havia assegut al seient del conductor, Porfirio Fernández va sortir del seu amagatall i li va engegar dos trets "amb la intenció d'acabar amb la seva vida".

Com que no el va tocar i l'arma se li va encallar, el processat va entrar a dins del cotxe i va començar a ventar una pallissa a la víctima, "donant-li cops per tot el cos". El fiscal relata que l'altre va aconseguir sortir del vehicle per la porta del copilot i que, un cop el va tenir al terra del garatge, Porfirio Fernández va continuar picant-lo.

Sense que la víctima es pogués defensar, l'acusat li va començar a "colpejar el cap amb força amb la culata de l'arma". Porfirio Fernández no va parar fins que la víctima va morir.

Pocs minuts més tard, i després que l'acusat abandonés l'escena del crim, un veí va trobar el cadàver de la víctima. Els Mossos d'Esquadra no van trigar gaire a detenir Porfirio Fernández per l'assassinat. Des d'aleshores, es troba ingressat a presó.

23 anys de presó

El fiscal imputa a l'acusat un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. Per a tots ells, demana una pena global de 23 anys de presó. A més, també sol·licita que Porfirio Fernández indemnitzi els dos fills de la víctima amb 270.000 euros.

L'acusació particular, per la seva banda, s'adhereix a la petició de pena i d'indemnització que fa el fiscal. Demana, però, a més, que el processat pagui 25.000 euros a la mare i 25.000 més al germà de la víctima.

El cas, que es jutjarà per la via del tribunal popular, arribarà aquest dilluns a l'Audiència de Girona. Al matí, la Secció Quarta farà l'elecció del jurat i a la tarda hi ha prevista la inspecció ocular del lloc dels fets. Porfirio Fernández s'asseurà a declarar a la banqueta dels acusats dimarts al matí. Les sessions del judici duraran tota la setmana i s'espera que, divendres a primera hora, el tribunal lliuri al jurat l'objecte del veredicte.