Cassà de la Selva publica el catàleg 'online' de la col·lecció de Pergamins de Can Frigola

La presentació es farà avui en el marc de Santa Tecla

Cassà de la Selva (Gironès) presentarà avui, en un acte emmarcat dins la programació de Santa Tecla, la presentació del catàleg en línia de la col·lecció de Pergamins de can Frigola. L'any 2018 varen ingressar a l'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva (AMCS) més de dos-cents pergamins que es conservaven al palau Salvà (conegut com a can Frigola) del carrer d'Avall, el més antic dels quals data de l'any 1145 i que s'ha convertit en el document més antic que conserva l'Arxiu Municipal.

Gràcies a la voluntat de la família aquests pergamins es custodien en el dipòsit de l'arxiu i s'han digitalitzat, transcrit i sistematitzat en una base de dades que a partir d'avui serà pública i consultable en línia i des d'on es podran visualitzar tant les transcripcions com les digitalitzacions.

D'aquesta manera l'arxiu municipal fa un pas més per complir dos dels seus objectius: preservar la documentació del municipi i fer-la assequible als ciutadans. Per assolir aquest objectiu ha comptat amb la col·laboració inestimable de l'investigador cassanenc Joaquim Mundet que n'ha fet la transcripció.

L'acte estarà presentat pel doctor en història Elvis Mallorquí i comptarà amb la participació de l'arxivera Núria Casellas que n'ha fet la catalogació i amb el mateix Joaquim Mundet. Aquest projecte ha obtingut subvencions de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.