Can Xapes de Cornellà del Terri participarà en el 7è Gastrorecup de la xef Ada Parellada

L'objectiu és conscienciar a la població de l’aprofitament alimentari

El xef de Can Xapes de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) Lluc Quintana, serà un dels tres restaurants convidats a participar en la 7ena edició de la Gastrorecup, una iniciativa que va néixer de la mà de l'Ada Parellada, xef capdavantera al restaurant Semproniana.

L’objectiu d’aquests àpats és conscienciar a la població de l’aprofitament alimentari i de la injustificada quantitat d’aliments que es perden al llarg de la cadena alimentària. Els plats presentats són una mostra de què, amb intenció i mestria dels xefs, es poden fer propostes igualment gastronòmiques amb aliments que estaven destinats a l’abocador. I d’aquesta manera, ajudar a impulsar el canvi de consciència col·lectiva i de model de sistema alimentari actual.

El tret de sortida es donarà el dimarts 27, al Restaurant Semproniana de Barcelona, amb la xef Ada Parellada, el dimecres 28 al Restaurant La Cava de Tàrrega, amb el xef Albert Marimón, el dijous 29 al Restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, amb el xef Lluc Quintana i per últim, el divendres 30 al Restaurant Albert Guzmán de Sant Carles de La Ràpita, amb el xef Albert Guzmán.

Els menús d’aquests sopars denuncia, que no es coneixeran fins al mateix moment de la celebració, s’elaboraran amb aliments recuperats, és a dir, en perfecte estat de consum, però que anaven a ser descartats per motius estètics o bé per excedent de producció, entre d’altres. Així doncs, el factor sorpresa estarà present i els comensals no podran triar els plats.

Sota el mateix eslògan “Treballem per l’aprofitament dels aliments”, també se celebrarà, el cap de setmana del 15-16 d’octubre, Àpat d'aprofitament a Lleida organitzat conjuntament amb l'entitat Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) i el Banc d'Aliments de Lleida amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, i tres Espigolades populars arreu del territori català liderades per la Fundació Espigoladors.

Tots els sopars Gastrorecup s’iniciaran a les 20:00h i tindran places limitades que es podran adquirir prèviament al web www.gastrorecup.cat. Per a més informació, també podrà consultar-se a la pàgina oficial i via email a consultes@gastrorecup.cat.