Desfilen per l'Audiència els testimonis del cas Clotilde

El regidor d'Urbanisme de Lloret admet una "disfunció"

Diversos testimonis han declarat aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona pel cas Clotilde de Lloret de Mar. Entre aquests hi havia el secretari de l'ajuntament i l'actual regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, que han defensat que les llicències d'obres implicades es van fer dins de la legalitat. Martínez ha ratificat la declaració que va fer davant la Guàrdia Civil i ha reconegut una petita "disfunció" perquè les obres de l'aparcament a l'antic Hotel Blanca Aurora van començar sense abonar l'aval mediambiental. Ha dit que desconeix si aquest aval que havia demanat la constructora s'havia acceptat o denegat perquè aquest és un procediment que fan els tècnics i no ell com a regidor.

La jutge que instrueix el cas Clotilde ha pres declaració aquest dimarts a diversos testimonis. Entre ells el secretari del consistori de Lloret de Mar i l'actual regidor d'urbanisme. Ambdós han defensat la legalitat de la seva tasca al capdavant del consistori.


Segons consta al sumari del cas tant l'exalcalde Xavier Crespo com l'exregidor d'Urbanisme Josep Valls -i fins fa poc, primer tinent d'alcalde- haurien "exigit favors" a Andrei Petrov (viatges a Rússia, pagament de comissions i patrocinis esportius) a canvi de facilitar-li la tramitació de les diferents obres que feia al municipi. Entre aquestes, es troba la reconversió de l'antiga plaça de braus en un centre comercial o l'enderroc de l'Hotel Blanca Aurora per fer-hi pisos i aparcaments.

El sumari recull que el consistori va bonificar la meitat de la llicència municipal d'obres per a la construcció del centre comercial (133.000 euros) i també confirma la denúncia pública del cap de l'oposició, Marc Fuertes, que va assegurar en el ple extraordinari sobre corrupció que les obres per fer 95 aparcaments a la zona de l'Hotel Blanca Aurora van començar sense aval. "Per a l'execució d'aquest projecte, l'Ajuntament de Lloret de Mar no va exigir constitució d'aval a DDC", recull l'informe de la Guàrdia Civil.

Sobre el centre comercial, el secretari ha declarat aquest dimarts que tot es va fer seguint la legalitat i que va passar tots els tràmits necessaris a la comissió d'urbanisme per poder aprovar el projecte.

D'altra banda, el regidor ha estat preguntat sobre el projecte a l'antic Hotel Bella Aurora sobre el que sí que ha reconegut una "disfunció" perquè les obres van començar sense que es pagués l'aval mediamiental. Martínez ha explicat que l'empresa va demanar l'exempció de l'aval perquè les obres complien els requeriments mediambientals necessaris.

El regidor ha dit però que desconeix si es va acceptar o no l'aval perquè aquest és un procediment que fan els tècnics municipals i que no disposa de la informació perquè està entre els documents intervinguts per la Guàrdia Civil. En tot cas, ha dit que estava en tràmit.

El regidor ha reconegut una "disfunció" perquè les obres van començar sense aquest aval i ha assegurat que l'Ajuntament ja ha solucionat aquest problema perquè no es torni a repetir amb altres obres.

A banda d'aquests testimonis, també ha declarat un interventor de l'Ajuntament de Lloret i estava previst que declaressin l'ex regidor Eduard Coloma (ERC) i un constructor.