Romà Codina confia que el TSJC resolgui ràpidament el cas de la màfia russa

L'alcalde de Lloret de Mar defensa la innocència de Xavier Crespo i manté que posa la mà al foc per ell

L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, ha valorat la imputació de l'exalcalde i diputat de CiU Xavier Crespo com a un element que pot fer que el cas sobre la màfia russa es resolgui més ràpid i de manera "més clara". Amb la imputació del diputat, part del cas es trasllada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En concret, aquells folis del sumari que fan referència als delictes de prevaricació i suborn, on hi ha altres imputats a part de Crespo. L'actual alcalde ha defensat la innocència del diputat i ha mantingut que posa la mà al foc per ell "fins que no es demostri el contrari". També confia que aquest nou revés no suposi cap trasbals per al municipi.

La imputació de Xavier Crespo és per a l'actual alcalde de Lloret, Romà Codina, un fet que hauria de permetre que el cas sobre la màfia russa es dirimeixi de manera més ràpida i clara. Aquesta és la valoració que en fa Codina, que espera que amb l'aixecament de part del secret de sumari comenci a haver-hi més informació sobre el cas.

Amb la imputació de Crespo, els folis del sumari que fan referència als delictes de prevaricació i suborn passaran a mans del TSJC. Això farà que sigui el tribunal català i no l'Audiència Nacional qui instrueixi aquesta part de la causa, no només pel què fa a Xavier Crespo, sinó també a la resta d'imputats com el regidor Josep Valls, l'arquitecta Pilar Gimeno, el president del Club d'Hoquei, Joan Perarnau, el suposat cervell de la trama, Andrei Petrov, el seu cunyat, Konstantin Mishchanin i la secretària del mateix, Jessica H.

"En benefici del poble de Lloret i de la ciutadania, cal recuperar la normalitat del dia a dia perquè estem a dos dies de la Setmana Santa i crec que el fet que el cas es porti aquí farà que les coses es facin més ràpid i de manera més clara", ha manifestat l'alcalde de Lloret.

Segons opina, l'eix principal de l'operació Clotilde són les acusacions de blanqueig de capital cap a Petrov i el seu entorn -aquests fets els seguirà jutjant l'Audiència Nacional- i considera que la resta d'assumptes relacionats amb Lloret -com la requalificació de la plaça de Braus o les subvencions als clubs esportius- "són la xocolata del lloro".

Codina ha mantingut el recolzament cap a Xavier Crespo i ha assegurat que cal defensar la seva innocència "fins que no es demostri el contrari". "Fins que no es demostri la culpabilitat, tothom ha de tenir dret a defensar-se i per això continuo dient que posaria la mà al foc per ell", ha conclòs l'alcalde, que confia que la imputació de l'exbatlle no ha de suposar cap trasbals al municipi. "Com a alcalde i ciutadà espero que tot s'aclareixi com més aviat millor", ha manifestat.