Palamós espera rebre 31.000 passatgers de creuers aquest any

Onze vaixells de companyies europees i americanes visitaran per primer cop l'enclavament palamosí

El Port de Palamós preveu aquest any una temporada positiva amb l'arribada de 36 creuers i aproximadament 31.500 passatgers, segons ha informat Ports de la Generalitat. D'aquesta manera, les escales de creuer incrementen un 38% i se situen al nivell de la temporada 2011, la millor d'aquest port fins ara.

Onze creuers de companyies europees i americanes visitaran per primer cop l'enclavament palamosí i una de les característiques d'aquest any és l'arribada d'un 42% de creuers de luxe, d'entre 200 i 500 passatgers cada un. El creuer Island Escape amb 1.584 passatgers donarà el tret de sortida dilluns que ve a la temporada de creuers del port. Amb 36 escales de creuers previstes pel 2013, el Port de Palamós incrementa les estades en un 38% respecte al 2012 i, així mateix, iguala el nombre d'escales de la temporada 2011, la millor d'aquest port fins ara. Segons ha apuntat Ports de la Generalitat, es tracta d'unes xifres "molt positives" que reafirmen la consolidació d'aquest port de la Costa Brava com a port escala de creuers a la Mediterrània occidental i, que per setè any consecutiu el posicionen com a segon port de Catalunya en aquesta activitat.

En el decurs d'aquesta temporada, l'enclavament de Palamós preveu l'arribada de aproximadament 31.500 de passatgers, xifres que tot i ser un 6% inferiors a les de la temporada 2012 es mantenen a l'entorn de la mitjana de les darreres cinc temporades, que se situa en 33.000 passatgers per temporada.

Una de les característiques d'aquest any és l'arribada d'un 42% de creuers de luxe. Aquests vaixells són de petit format i porten entre 200 i 500 passatgers. La resta de vaixells que han de venir tenen major capacitat de passatge i porten entre 1.000 i 1.800 turistes.

11 creuers s'estrenaran aquest any a Palamós

Les companyies europees i americanes que visitaran enguany el port de Palamós i la seva destinació turística portaran 11 creuers que faran l'escala inaugural en aquest enclavament.

D'aquests 11 vaixells, cinc pertanyen a navilieres conegudes a Palamós: Fred Olsen Cruises, Seabourn Cruises, Compangnie du Ponant, Crystal Cruises i Saga Shipping. Són companyies que són fidels als ports de la Costa Brava i que cada temporada incorporen nous vaixells de la seva flota en els seus itineraris.

Així mateix, les navilieres Croiseres du France, Azamara Cruises, Phoenix Reisen, FTI Cruiseres, Shipping Partnesinc i V Ships vindran per primer cop a la Costa Brava Palamós en el transcurs de la temporada de creuers 2013.

Els creuers Boudicca, L'Austral, Horizon, Azamara Quest, Seabourn Pride, Corinthian, Amadea, FTI Berlin, Crystal Symphony, Quest For Adventure i Club Med 2 vindran per primera vegada a Palamós.

1.584 turistes de creuer dilluns que ve

El creuer Island Escape amb 1.584 passatgers, majoritàriament britànics, i 543 tripulants donarà el pròxim dilluns, 1 d'abril, el tret de sortida a la temporada de creuers 2013 del port de Palamós. El vaixell té previst arribar dilluns vinent a les 8.00 h procedent del port de Toló (França) i preveu salpar a les 17.00 h cap al port de Palma de Mallorca.