Més de 3.800 alumnes han visitat Espai Cràter d'Olot en els quatre primers mesos

630 més ja tenen reserva per al curs vinent

De març a juny, 3.809 alumnes de 49 centres educatius han visitat Espai Cràter d'Olot (Garrotxa) per realitzar un total de 271 activitats educatives. És el balanç del primer curs escolar del centre, que només ha tingut quatre mesos operatius perquè va obrir les portes el passat 11 de març. El maig i el juny han estat els que han comptat amb més afluència, superant el miler d’alumnes.

Quant a la procedència, el 60% de les reserves han estat de centres educatius de la Garrotxa. A nivell de províncies, la majoria d’alumnes han vingut de Barcelona (69%) i de Girona (28%), sense comptar les de la Garrotxa. I si ens fixem en les comarques, les que més ens han visitat són el Barcelonès (29%), el Gironès (13%), el Vallès Occidental (10%), el Baix Llobregat (8%) i la Selva (8%).

La majoria de centres educatius (56%) han optat per la combinació entre visita guiada a la sala expositiva i taller a l’aula (un 78% en el cas dels centres de la Garrotxa). En canvi, les escoles i instituts de fora de la comarca han preferit fer majoritàriament la visita a l’exposició sobre vulcanologia (60%), tot i que algunes també l’han combinat amb taller (23%) i d’altres s’han decantat per la triple oferta de visita a l’exposició, taller a l’aula i visita al volcà del Montsacopa (13%).

El taller més sol·licitat ha estat el de “Revoluciona l’energia” (27%), que permet descobrir què és l’energia i com es transforma, a partir d’experiències, maquetes i prototips, i que visita la instal·lació de geotèrmia de l’Espai Cràter. El segueixen a poca distància “Una erupció de colors” (21%), pensat per als més petits, i “La física dels volcans” (19%), adreçat a alumnes de secundària.

Precisament, educació secundària (38%) i educació primària (37%) han estat els nivells educatius més habituals a Espai Cràter, tot i que també hem rebut alumnes d’educació infantil (13%) i de batxillerat i cicles formatius (12%).

Quatre noves activitats per al curs vinent

Els assistents a les activitats educatives d’Espai Cràter han valorat amb una mitjana de 9,44 sobre 10 la seva experiència. I sobre el motiu que els ha portat a realitzar l’activitat descriuen que ha estat sobretot fer un treball o un projecte (38%) i també la correspondència amb el currículum (34%).

Amb aquests bons resultats, el servei educatiu d’Espai Cràter està ultimant els detalls de quatre noves activitats per al curs 2022/23, que es donaran a conèixer aquest mes d’agost. En total, el centre de volcans, ciència i societat oferirà 13 activitats diferents i pensades per a tots els nivells educatius.

Fins al moment, i sense haver presentat el nou catàleg, ja hi ha 630 alumnes que han reservat la seva visita a Espai Cràter per a aquesta tardor. Són principalment d’escoles de l’Alt Empordà, el Gironès, la Selva, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Tota la informació sobre les activitats educatives es pot consultar a espaicrater.com.