La Universitat de Girona incorpora un nou grau en Treball Social el curs vinent

Els estudis universitaris s'iniciaran amb 80 places

Els estudis de Treball Social van començar a Catalunya en la dècada dels 30, amb la Segona República, lligats sobretot a les necessitats dels treballadors i, per tant, concentrats en zones més industrialitzades. Al llarg dels anys, la funció dels treballadors socials s'ha anat estenent i, actualment, encara és més necessària amb l'aplicació de la Llei de la Dependència.

Malgrat l'elevada demanda de treballadors socials, Girona no disposava encara d'aquests estudis. A partir del curs vinent però ja s'oferiran les 80 primeres places a la nova facultat d'Educació i Psicologia, situada al campus del Barri Vell. Es dóna el cas, segons ha remarcat Barbero, que a Girona hi ha una alta demanda d'aquests professionals i que 'pràcticament no hi ha atur'.Girona és un cas 'excepcional', segons Barbero, ja que quan les administracions públiques convoquen places de treballador social no en troben.

Tot i no disposar d'aquests estudis, la UdG sí ofereix des de fa anys la titulació en Educació Social, lligada també a l'àmbit del treball social i que comparteix amb Treball Social molts punts de vista.

La Universitat de Girona incorporarà també l'any vinent el grau en Pedagogia. Aquests estudis, a banda d'adaptar-se al Pla de Bolonya, passen així a ser una titulació complerta ja que, fins ara, s'oferien només accedint com a segon cicle.

Des de la seva creació, al 1992, la facultat d'Educació ha passat dels menys de 1.000 alumnes als 2.000 actuals i el curs vinent oferirà sis graus –a banda de les titulacions antigues, i nou màsters.