Més de 790.000 persones visiten l'exposició de Dalí a París

La mostra està entre les 10 amb més públic de la història del museu

La gran exposició de l'artista català Salvador Dalí al Centre Pompidou de París ha estat un "èxit triomfal", segons ha assegurat el mateix museu en un comunicat. La mostra, que es va poder veure a la capital francesa entre el 21 de novembre i aquest passat dilluns, ha atret un total de 790.090 visitants, el que suposa una mitjana de 7.315 persones al dia.

La mostra de Dalí se situa així entre les 10 més visitades de la història del Centre Pompidou, per davant de la retrospectiva de Matisse del 1993 i la de Kandinsky del 2009. Amb tot, l'exposició no ha superat la primera gran retrospectiva de Dalí al Pompidou, del 1979, i que va atraure 840.662 persones. Per respondre a l'interès en l'exposició de Dalí, el Centre Pompidou ha obert la mostra cada dia fins a les 11 de la nit, excepte els dimarts, quan normalment està tancat.

A més, i per primera vegada en la història del museu, el Pompidou ha permès visites durant les 24 hores del dia durant les últimes jornades de la retrospectiva daliniana, concretament des del divendres 22 de març. En aquest període de només tres dies un total de 48.550 persones han visitat l'exposició.

El Centre Pompidou ha dedicat aquesta exposició a Dalí 33 anys després de la seva primera gran retrospectiva de l'artista, l'any 1979. La mostra ha comptat amb més de 200 peces, entre olis, dibuixos, escultures, documents i projeccions.

Entre les obres que han pogut veure els visitants de la mostra hi havia 'La persistència de la memòria' del 1931, el famós 'El gran masturbador' del 1929 i la instal·lació dedicada a Mae West.

La mostra es traslladarà ara al Museu Reina Sofia de Madrid, on es podrà veure entre el 23 d'abril i el 12 de setembre.