El Centre George Pompidou de París acull una simposi de l'obra de Dalí

La conferència reunirà les contribucions dels principals experts internacionals en l'obra de l'autor empordanès

El Centre George Pompidou dedica una gran exposició a Salvador Dalí, 33 anys després que el mateix museu de París li dediqués una àmplia retrospectiva, el 1979. Més de 200 peces, entre olis, dibuixos, escultures, objectes, documents i projeccions donen forma a aquesta revisió dissenyada per recórrer tot l'univers dalinià, que es podrà veure des de dimecres fins al 25 de març del 2013. No hi falten el popular 'La persistència de la memòria' (1931) o l'imponent 'El gran masturbador' (1929), com tampoc la instal·lació dedicada a Mae West.

A banda de Guigon i Tusquets, aquest dimecres Catalina Millet protagonitzarà una conferència titulada "Dalí i Jo" i Astrid Ruffa parlarà sobre "De Chirico i Picasso vist per Dalí. Per un art il·lusori específic". D'altra banda, Jorge Wagensberg parlarà sobre "Dalí i la ciència com a font d'inspiració."

Aquest dijous, a banda d'Albert Serra Jean-Louis Gaillemin farà una conferència amb el títol "Paranoic ornament".Dawn Ades intervindrà al simposi amb "Lost and Found: El mite tràgic de l'Àngelus de Millet" i "Estació de Perpinyà". Michèle Harroch protagonitzarà "Dalí, Sí! Però..." i Enric Casasses parlarà de "El llenguatge de Dalí". Frédérique Joseph Lowery, farà una conferència que tindrà com a títol "Salvador Dalí, Mae West a Salomé."