El fiscal demana 36 anys de presó pel crim de Taialà a Girona

El principal acusat va matar un jove d'un tret en un bar del barri

El fiscal demana 36 anys de presó per a Jesús Moynelo, l'acusat de matar d'un tret un jove al bar 'Casa Pepe' del barri de Taialà de Girona. L'acusació diu que Moynelo va ser l'autor material del crim, però també demana penes de 34 anys per als altres cinc acusats per assassinat. El crim va passar la nit del 6 de juny del 2011.

La colla dels acusats, que vivien al barri del Pont Major, estava enemistada amb el grup de Germans Sàbat i tenien en el punt de mira dos germans. Els acusats van anar en dos cotxes fins al bar, van treure l'arma del maleter i Moynelo va disparar tres trets contra els dos joves que celebraven un aniversari. Un va rebre una bala al cap i l'altre va esquivar els trets.

L'escrit d'acusació provisional deixa clar que el detonant del crim va ser l'enemistat que mantenien els dos grups de joves. La tarda del 6 de juny del 2011, la colla de Germans Sàbat va anar fins al Pont Major per arreglar comptes amb un dels acusats, Antonio Jurado, que des de feia temps estava enfrontat amb la víctima mortal i el seu germà.

Un cop allà, el grup no va trobar Jurado, però sí que va creuar-se amb un amic seu, que s'estava al carrer amb la xicota. Per això, la colla de Germans Sàbat va decidir tornar-se'n cap a casa. Va ser llavors quan l'amic va trucar la resta del grup del Pont Major, del qual en formaven part tots sis acusats, i els va alertar de les intencions dels altres.

Aleshores, segons recull el fiscal, tots sis processats es van posar d'acord per anar a matar els dos germans. Pels voltants de les deu de la nit, la colla del Pont Major va agafar dos cotxes i va anar fins al carrer Aneto de Germans Sàbat. Allà, al bar 'Casa Pepe', els dos germans hi estaven celebrant un aniversari en companyia de diversos amics.

Abans de pujar al cotxe, Jesús Moynelo va agafar un rifle, al qual -segons recull el fiscal- se li havia esborrat el número de sèrie "mitjançant un procediment abrasiu". A més d'ell, repartits entre els dos vehicles, també hi anaven la resta d'acusats: els germans Antonio (àlies 'Nini') i Iván Jurado, el seu cosí Ismael Mohamed Gómez, Bàrbara Gómez (mare dels germans Jurado i companya de Moynelo) i Pedro Gómez.

Tots ells, excepte Ismael Mohamed, tenien antecedents penals. Poc després de les deu de la nit, el grup es va plantar amb els dos cotxes al davant del bar 'Casa Pepe' (que era el lloc on se solia reunir la colla de Germans Sàbat).

Tres trets contra els dos germans

Un cop allà, els acusats van baixar del cotxe. Jesús Moynelo ja portava el rifle a les mans i, instigat per Bárbara Gómez, "que li deia insistentment que disparés", va engegar tres trets contra els dos germans. El primer va impactar de ple contra el crani de la víctima i el va matar a l'instant. El seu germà, però, va poder esquivar les dues bales que anaven dirigides cap a ell.

Mentre Moynelo disparava, la resta d'acusats va dedicar-se a llançar un bat de beisbol i pals de fusta contra la resta de membres del grup de Germans Sàbat. "D'aquesta manera, van aconseguir evitar qualsevol acte de defensa, no només per part de les víctimes, sinó també d'altres que els volguessin ajudar", recull el fiscal.

Després, tots ells van tornar a pujar als dos cotxes i van fugir a tota velocitat de l'indret. Els Mossos d'Esquadra els van anar atrapant en les properes hores. Jesús Moynelo, Bárbara Gómez i Antonio Jurado es van entregar a la policia dos dies després de l'assassinat. Tots tres s'havien anat a amagar en una casa de Sant Esteve de Llémena (Garrotxa), on havien mig enterrat el rifle entre unes bardisses.

34 anys de presó

El fiscal del cas, Víctor Pillado, imputa a tots sis acusats un delicte d'assassinat i un altre de temptativa d'assassinat. Tot i que va ser Moynelo qui va engegar els tres trets, l'acusació pública considera que tots els processats són responsables del crim, perquè tots ells "havien pres conjuntament la decisió" de cometre'l.

Per als germans Jurado, Bárbara Gómez, Pedro Gómez i Ismael Mohamed Gómez, el fiscal els demana 34 anys de presó. En el cas de Moynelo, l'acusació eleva la sol·licitud de pena fins als 36 anys, perquè també li imputa un delicte de tinença il·lícita d'armes (ja que no tenia llicència per al rifle).