SER.GI aconsegueix a Figueres dos habitatges per a dones que han patit violència de gènere

Amb aquests la fundació ja en suma dotze a la demarcació de Girona

La Fundació SER.GI va impulsar el passats mesos de febrer i març la campanya “Tens un pis buit? Obre la porta al lloguer social” a Figueres (Alt Empordà) i poblacions properes, amb la intensió d’aconseguir dos habitatges buits per destinar-los a lloguer social per a dones que han patit violència. Fruit de la campanya s’ha aconseguit concretar la cessió dels habitatges que properament s’adjudicaran a dues dones i als seus fills i filles. A més, a data d’avui, s’està negociant la cessió d’un tercer habitatge.

Amb la suma d’aquests pisos, i a través del projecte“Habitatge per a dones supervivents”, aquest any 2022 la Fundació SER.GI acompanyarà a dotze dones que han patit violència masclista i que, després del seu pas pels dispositius d’acollida i suport, poden o podran disposar d’un habitatge i d’un acompanyament per a refer i emprendre un nou projecte de vida amb els seus fills i filles. Actualment, cinc habitatges són a la ciutat de Girona, dos a Salt i cinc a Figueres (dos ja estaven cedits més els tres nous habitatges aconseguits).

La campanya ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Alchimia Solidària, que el passat 2021 va concedir a SERGI un dels premis d’ajuda que atorga anualment a iniciatives socials del territori i en aquest cas va ser pel projecte "Habitatge per a dones supervivents". Un projecte iniciat el 2016, que a banda de procurar habitatges, vol denunciar i sensibilitzar sobre la problemàtica de l’accés a l’habitatge i molt especialment de la lluita contra la violència masclista, que dia rere dia, segueix instal·lat a la nostra societat.

Tot i tancar la campanya específica a Figueres, la necessitat d’aconseguir habitatge per a lloguer social, ja sigui per a dones que pateixen violència de gènere, com per altres col·lectius, segueix de manera permanent.  Per aquest motiu, es continua fent una crida als propietaris particulars que disposin d’algun pis buit a poblacions de les comarques gironines, a posar-lo a lloguer social de manera temporal de la mà de la Fundació SER.GI. El preu del lloguer serà acordat segons possibilitats i a canvi, la persona propietària obtindrà certs avantatges i descomptes, mentre les persones inquilines obtindran un acompanyament social  i un lloc per viure a canvi d’un lloguer al que poden fer front. Al web de la Fundació es poden trobar els detalls de la proposta així com a quines poblacions es busca especialment habitatges.