Detinguts els responsables de destrossar motos, cremar contenidors i trencar cotxes

Dos dels detinguts són menors d'edat i la policia els va enxampar quan intentaven tirar un arbre a terra

Els Mossos d'Esquadra i la Policia local de Banyoles han atrapat tres brètols que es dedicaven a cremar contenidors, llançar motos a dins de recs i destrossar cotxes. Dos dels detinguts són menors d'edat. Els agents els van atrapar després de detectar que, durant els darrers caps de setmana, Banyoles havia estat escenari de diferents bretolades.

Per això, aquest passat cap de setmana els dos cossos van muntar un dispositiu específic i van poder enxampar els tres joves quan intentaven arrencar un arbre i fer-lo caure a terra. De moment, el jutge ja ha deixat en llibertat amb càrrecs el jove major d'edat -que té 18 anys- i els altres dos estan pendents de declarar davant la fiscalia de menors. Durant els últims caps de setmana, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoles havien detectat que, de manera sistemàtica, algú es dedicava a fer bretolades a la població. En concret, a l'àrea compresa entre el centre i la zona d'oci de La Farga, s'havien trobat contenidors cremats, cotxes aparcats que tenien la planxa abonyegada o els retrovisors trencats, motos llançades a dins de recs i danys al mobiliari urbà.

Per això, diumenge a la matinada, els dos cossos policials van fer un operatiu conjunt amb l'objectiu d'atrapar-ne els autors. I pels voltants de dos quarts de quatre de la matinada, els van aconseguir enxampar en plena acció.

Les patrulles van veure com tres joves estaven intentant arrencar un arbre i fer-lo caure a terra. A més, moments abans, els agents també van observar com el grup s'havia enfilat a una de les baranes de la rampa d'accés del museu Darder.

Els agents els van identificar. Un d'ells, Alejandro V.T., té 18 anys i viu a Banyoles. Els altres dos són menors d'edat. Mentre feien aquestes comprovacions, altres efectius del dispositiu van localitzar tres cotxes amb els vidres trencats i les planxes enfonsades en un carrer adjacent. Les investigacions van permetre concloure que els tres joves eren els autors dels danys.

Per aquest motiu, tot el grup va acabar detingut per un delicte de danys. El jove de 18 anys, que no té antecedents, ja ha passat a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs. Els menors estan pendents de declarar davant la fiscalia de menors.