La banda desarticulada al maig a Girona podia produir 1.275 kg de marihuana a l'any

Es tractava d'una de les majors xarxes criminals a Catalunya

El passat 24 de maig els Mossos d’Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera de la Agencia Tributaria van desmantellar, en un operatiu conjunt, una de les organitzacions criminals més importants assentades a Catalunya de producció de marihuana amb ramificacions a la demarcació de Girona. Al llarg d'aquella jornada es van portar a terme 56 detencions amb un total de 37 entrades i escorcolls, alguns d'ells a Lloret de Mar, entre d'altres poblacions.

Segons ha pogut saber El Gerió Digital, es tractava d'una de les majors xarxes criminals a Catalunya amb capacitat per a produir 1.275 quilos de marihuana a l'any a un preu de venda a l'engròs superior als 3 milions d'euros (MEUR). En l'operatiu, hi van participar fins a 700 efectius policials entre tots els cossos de seguretat participants.

A Lloret de Mar, els agents van escorcollar des de primera hora del matí dues cases a la urbanització Condado de Jaruco, una altra a Serra Brava i una quarta a Roca Grossa. Amb tot, està previst que demà al matí el sotsinspector Josep Boixadé, cap de la Divisió d’Investigació Criminal a la Regió Policial Central, i el cap del Servei de Vigilància Duanera de la Agencia Tributaria a la demarcació de Girona, Antonio Lajusticia, donin més detalls de la investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció numero 1 de l’Audiència Nacional.

Al llarg de la compareixença de demà s'enumeraran tots els municipis on es van fer les entrades i escorcolls.