No a la MAT es queixa del silenci de Ribera: ''No tenim informació des de fa molt de temps''

ERC, Junts, PSC, CUP i els comuns s'oposen al projecte

La plataforma No a la MAT Selva lamenta el silenci del ministeri de Transició Ecològica sobre el ramat de la MAT i de la subestació de Riudarenes. "No tenim informació des de fa molt de temps", s'ha queixat Xavier Amat, un dels portaveus de la plataforma, en una roda de premsa al Parlament, que aquest dimecres a la tarda tractarà la qüestió a la Comissió d'Acció Climàtica. Si bé ERC, Junts, PSC, CUP i els comuns s'oposen al projecte, el govern espanyol el manté en la seva planificació.

La roda de premsa estava convocada per tots aquests partits, però finalment no ha participat cap diputat socialista. Amat veu "inexplicable" que l'executiu de PSOE i Podem no derogui el projecte coneixent el “rebuig” del territori.

"Malgrat això, no tenim resposta", ha dit Amat, tot afegint: "Malauradament, és una cosa força usual". La plataforma fa més d'una dècada que pressiona per tombar el projecte de la MAT, que considera "obsolet", "despòtic" i "desproporcionat".

La Planificació de la Xarxa de Transport d'Electricitat 2021-2026, que va aprovar el govern espanyol al març, inclou el polèmic ramal de la MAT a Riudarenes i la subestació de 400 kV que portarà aparellada. En aquest cas, el document aprovat pel Consell de Ministres fixa l'entrada en servei de l'obra per al 2024.

L'Estat justifica el projecte per alimentar el TAV i reforçar el subministrament a la zona de la Costa Brava Sud. La decisió d'incloure aquest ramal dels 400 kV, una línia que tindrà uns 17 quilòmetres de llargada, arriba després que el Ministeri per a la Transició Ecològica desestimés les més de 1.700 al·legacions que s'havien presentat des del territori.