Nou anys separen la mort d'ahir a l'aeròdrom d'Empuriabrava amb la darrera víctima mortal

Aleshores els fets també van tenir lloc al juny, al mateix camp i tenia 43 anys

L'aeròdrom d'Empuriabrava és un dels de més activitat de l'Estat, superant els 120.000 salts anuals. Amb l'accident d'ahir es posa fi a una ratxa sense víctimes mortals que es remuntava al 7 de juny 2013, quan una dona de nacionalitat italiana i 43 anys, es va precipitar al mateix camp on ahir hi va morir l'home francès de la mateixa edat.

En el primer cas el paracaigudes no se li va obrir a temps, mentre que ahir la principal hipòtesis amb què es treballa és que el paracaigudes principal li va fallar i el segon només va quedar obert a mitges, fet que el va fer precipitar contra el terra a gran velocitat.

A partir d'aquí l'aeròdrom ha registrat altres incidents amb paracaigudistes de diversa gravetat. El més destacat el 9 de juny de 2015 quan un home, veí de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), hauria perdut el coneixement mentre descendia amb el paracaigudes ja obert i ha impactat contra el terra rebent un fort cop al cap, resultant ferit crític. Quinze mesos més tard, una noia de 19 anys veïna de Ripoll que es va accidentar durant la maniobra d'aproximació per a l'aterratge, quedant ferida greu amb diverses fractures per tot el cos.

La resta han estat incidents de poca gravetat com el 9 de juny de 2014 quan un home va haver de fer un aterratge d'emergència en un carrer de la urbanització i un cotxe li va passar per damunt les cames o bé el juliol de 2015 quan un jove de 18 anys es va estampar contra una furgoneta intentant aterrar.