El PP demana que Puigdemont sigui declarat 'persona non grata' per ser independentista

Enric Millo assegura que l'alcalde de Girona ha embogit i es troba a la deriva

El portaveu del PP a Catalunya, Enric Millo, ha carregat durament contra les paraules de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant l'assemblea general de l'ANC a Girona i ha assegurat que el batlle es troba enmig "d'una deriva embogida a favor de la independència". "Les seves paraules no ens sorprenen, sempre defensa il·legalitats i l'incompliment de les lleis", ha reblat.

Per aquests motius, el PP considera que "la decisió més raonable" seria declarar-lo persona "non grata" per anar en contra els interessos dels catalans. A més, el PP ha lamentat que no s'hagi realitzat la cimera econòmica i política i que alguns partits es centrin més en la "independència" que en trobar fórmules per sortir de la crisi.

Els populars catalans no han felicitat a l'Assemblea Nacional Catalana el seu primer any d'existència. Tot al contrari. El portaveu del PPC, Enric Millo, ha lamentat que aquest dissabte 16 de març no s'hagi realitzat la cimera econòmica i social tal i com estava previst. "La situació de fallida, la incapacitat del Govern de presentar uns pressupostos i la situació econòmica ha fet que no sigui possible fer la cimera", ha explicat. En aquesta mateixa línia, el portaveu dels populars catalans ha assegurat que Catalunya està vivint una situació econòmica "impossible" i ha ressaltat que "ja n'hi ha prou" de donar la culpa a l'Estat de "tots els problemes afecten el territori". "La culpa la té el tripartit i cal que el Govern es faci responsable dels seus actes i de les seves gestions", ha afirmat.

En aquesta mateixa línia, Millo ha lamentat que alguns partits polítics "vulguin centrar-se i donar suport a propostes independentistes" en comptes de treballar per sortir de la crisi econòmica. "Al nostre entendre això discrepa totalment amb els interessos de Catalunya", ha comentat Millo. Segons els populars catalans, Catalunya necessita polítics amb "actituds responsables" que pensin el que "realment importa". "Cal que es garanteixi que els infants no passaran gana que es busquen solucions per a les problemàtiques de la crisi econòmica en comptes de focalitzar els esforços en dividir i trencar", ha subratllat. El portaveu considera que apostar pel camí sobiranista és "un error".

L'alcalde de Girona "persona non grata" per al PP

A més, Millo ha carregat durament contra les reflexions que ha realitzat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, a favor de la independència durant la inauguració de l'assemblea general de l'ANC a la capital gironina. "No ens sorprèn, es troba enmig d'una deriva embogida a favor del trencament i la independència i està apartat de l'interès general dels catalans", ha comentat. Segons el portaveu popular, l'alcalde de Girona sempre fa aquesta mena de declaracions "defensant la il·legalitat i l'incompliment de les lleis". Per això, considera que, el "més raonable" és que Puigdemont sigui declarat "persona non grata" per als interessos dels catalans.

Reduir els consells comarcals i simplificar l'administració catalana

Millo també ha volgut criticar les paraules del president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha apostat per eliminar les diputacions i donar més pes als consells comarcals i al Govern. "Crec que hi ha moltes mesures de racionalització de l'administració pública i diversos informes que demostren que es poden estalviar més diners simplificant i traient els consells comarcals, que no resolen els problemes del municipi", ha reblat. A més, des del PP consideren que es podria "prescindir" de més del 70% dels consellers comarcals.

"Cal potenciar als ajuntaments, les diputacions no són el problema sinó l'excés d'administracions i la solució es reduir els consells comarcals a la mínima expressió", ha afegit Millo.

El portaveu del PP a Catalunya ha recordat que aquesta és la única comunitat autònoma que té "tanta estructura política" amb municipis, consells comarcals, diputacions i altres òrgans gestors. "Hi ha diversos informes i el PP ha fet una proposta de llei per reformar l'administració pública, els estudis mostren que es pot estalviar més si s'aposta per la simplificació", ha conclòs.