Desvetllen els vins guardonats als Premis Arrels del Vi 2022

Es podran tastar a la fira que té lloc aquest cap de setmana a Sant Martí d'Empúries

Arrels del Vi, la fira vitivinícola de l’Empordà, celebra la seva 14a edició el 4 i 5 de juny a Sant Martí d’Empúries (Alt Empordà) coincidint amb el cap de setmana de la segona Pasqua, com era habitual. Amb la participació de 21 cellers empordanesos i 1 celler convidat del Rosselló, Arrels del Vi ofereix tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta amb la possibilitat de conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i de comprar a preu de celler els excel·lents vins de qualitat i amb personalitat pròpia de la DO Empordà, amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla.

A la fira es podran tastar els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022 que han estat seleccionats aquesta setmana. Els guardonats són els següents:

  • Millor Vi Blanc 2022: Ull de Serp – Macabeu 2019, Celler Arché Pagès
  • Millor Vi Rosat 2022: Oriol Rosat dels Aspres 2021, Vinyes dels Aspres
  • Millor Vi Negre 2022: Masia Carreras 2019, Celler Martí Fabra
  • Millor Vi Dolç 2022: Somnis de Gerisena, Sol i Serena, Celler Gerisena 
  • Millor Vi Insòlit 2022: Nudus Carinyena 2019, Pere Guardiola

Els Premis han estat escollits per experimentats sommeliers en un tast a cegues, dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store de l’Escala, que es va celebrar el passat 16 de maig a la Biblioteca del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) Empúries on hi van participar 10 sommeliers que donen valor als vins de l’Empordà: Carles Aymerich del Restaurant Roca Mas Marroch de Girona; Ferran Vila, recent Campió d'Espanya de Sommeliers; Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier; Clara Antúnez, de la Gastronòmica experiències; Jordi Folgado del Restaurant Orígens de l'Escala; Patricia de Golferichs, de Comunicació Digital Vilateral; Ismael Costa, del Celler del Pont de Girona; Adrià Castells, del Kosa Bistró de Palafrugell; Carles Domínguez, del restaurant Roent de Girona i Agnès Gasull, comunicadora de vins de l'Empordà.

El podi de cada una de les categories va quedar con segueix:

Blancs

  1. Ull de Serp – Macabeu 2019, Celler Arché Pagès
  2. Suneus Blanc 2021, AV Bodeguers
  3. Singulars Garnatxa Roja 2021, Mas Llunes

Rosats

  1. Oriol Rosat dels Aspres 2021, Vinyes dels Aspres
  2. Caminito 2021, Terra Remota
  3. Solista nº 5, Mas Geli

Negres

  1. Masia Carreras 2019, Celler Martí Fabra
  2. Coma de Vaixell 2018, Celler Hugas de Batlle
  3. Elitia 2018, AV Bodeguers

Dolços

  1. Somnis de Gerisena, Sol i Serena, Celler Gerisena
  2. Bac de les Ginesteres, Vinyes dels Aspres
  3. Elitia Garnatxa d’Empordà, AV Bodeguers

Insòlits

  1. Nudus Carinyena 2019, Pere Guardiola
  2. Can Noves Negre 2016, Celler Eccocivi
  3. Geum 2020, Vins de Taller

Aquesta nova categoria, els vins insòlits, engloben els vins fora de la DO Empordà, així com els vins de mínima intervenció o propers al moviment dels vins naturals, com poden ser vins criats en àmfora, vins brisats o vins sense sulfits afegits. 

Les 5 peces d’Upcycling Bottles dissenyades per als Premis Arrels del Vi 2022 que s’han lliurat als guanyadors valoren la indústria vitivinícola i surera, i la geografia, la cultura i la història del nostre territori, concretament d’Empúries.

Els vins guanyadors es podran tastar a la fira, el 4 i 5 de juny. A més, tots aquells que tinguin entrada VIP, gaudiran d’un Tast Magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022, dirigit per Anna Vicens, Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i Sommelier Supervisora de Wine Palace.

Arrels del Vi 2022 comptarà amb els següents grans productors de la DO Empordà: AV Bodeguers, Celler Arché Pagès,  Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Empordàlia, Mas Geli, Mas Llunes, Mas Vida, Masetplana, Pere Guardiola, Terra Remota,  Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots, i amb els cellers independents del territori: Celler Eccocivi, Cellers de Madremanya (Follaraïms), La Natural, Somni d’istiu i Vins de Taller, així com amb el celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar.