El clown JAM porta el seu humor a 3.200 alumnes de les escoles del Pla de l’Estany

Entre abril i maig ha representat “Le Petit Théâtre Ambulant” a catorze centres

El clown JAM ha actuat del 20 d’abril al 20 de maig a les catorze escoles d’Infantil i Primària del Pla de l’Estany representant-hi el seu espectacle “Le Petit Théâtre Ambulant”, en què hi recull els millors ‘gags’ dels seu 10 anys de carrera. Els 3.200 nens i nenes que n’han pogut gaudir en directe han rebut la proposta amb entusiasme, en tant que han pogut assaborir unes representacions de primer nivell internacional.

JAM va començar les actuacions el 19 d’abril a l’escola Casa Nostra, i les va finalitzar divendres passat, 20 de maig, a La Draga. Entremig, ha passat pels centres Frigolet, Pla de l’Ametller, Carles de Fortuny, La Vall del Terri, L’Entorn, La Vila Baldiri Reixac, Camins, Alzina Reclamadora, St. Esteve Guialbes, Bora Gran i Can Puig. Un total de 29 funcions per a 3.200 alumnes. Uns alumnes que no només són el públic de teatre del futur, sinó que ja són el públic de teatre de l’actualitat, que cal vetllar atentament perquè vegin i utilitzin la cultura com una eina empoderadora i transformadora.

Inspirat en els teatres ambulants de l’època del Renaixement, on els comediants feien les seves representacions, “Le Pétit Théâtre Ambulant” és una petita delicadesa basada en l’humor gestual i la poesia. JAM endinsa l’espectador en el seu singular univers, que gira entorn de la imaginació, el riure i les emocions. Un teatre que dóna a tothom la possibilitat d’apropar-se a la cultura sense la necessitat d’un espai físic concret. Un espectacle fresc, que atrapa l'espectador de qualsevol edat des del primer minut, que el fa riure intensament i que el transporta cap a una fantasia d'allò més suggerent.

Les representacions van tenir lloc en el marc de la campanya “Anem a veure teatre!” del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles en col·laboració amb T tela Banyoles ( https://www.ttela.cat/ ).

Carrera arreu del món

El clown Jaume Jové, JAM, va decidir el 2010 d'iniciar la seva carrera en solitari després d'anys treballant en diferents companyies de teatre. JAM interpel·la l'espectador de forma directa, sacsejant-lo emocionalment. Perquè el clown no és només una tècnica humorística. En essència, és l'art de despertar emocions. I una d'aquestes emocions pot ser el riure, evidentment. Però també l'emoció, el plor, la solidaritat.

Abans de la pandèmia, JAM actuava regularment a bona part dels països europeus, així com en indrets tan diversos com el Brasil, Rússia, Costa Rica, Turquia, Canadà o Jordània. I, de fet, ha rebut nombrosos reconeixements internacionals: el 2019 va rebre el premi al millor espectacle del Festival Poetic Invasion de Sibiu (Romania) amb “El Mêtre”, així com el premi al millor espectacle al Ansan Street Festival (Corea del Sud) el 2007 i el premi Pom d’Or del jurat amb l'espectacle “Minute” al festival de teatre al carrer Senseportes d’Argentona, alhora que va quedar finalista al prestigiós festival Gauklerfest de Koblenz (Alemanya) el 2015.

L’any passat va actuar al renombrat festival Veregra Street d’Itàlia, a la ciutat de Montegranaro (Fermo), sota l’etiqueta de ‘Spettacolo Evento 2021’, i aquest 2022 té previstes des gires internacionals, l’una a Mèxic i l’altra a Itàlia.