Comencen les obres d'ampliació de l'IDIBGI amb una inversió d'1,6 MEUR

Els treballs permetran augmentar els espais dedicats a la recerca

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) ha començat les obres d'ampliació a les seves dues ubicacions principals. L'ampliació es fa a través de dos projectes que tenen per objectiu dotar l'IDIBGI de nous espais dedicats a la investigació.

Al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, els treballs permetran augmentar les zones dedicades a la recerca i compten amb un pressupost d'1,6 milions d'euros (MEUR). Al barri de Sant Ponç a Girona, l'IDIBGI també avança les obres d'un nou local on s'hi traslladarà una part del personal investigador que actualment està al Trueta. Aquests treballs tenen un pressupost de 450.000 euros.

Al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, els treballs consistiran en afegir una segona ala annexa a l’edifici "Mancomunitat 2" (M2), que sumarà 485 metres quadrats als 1.757 de superfície construïda que té ara l’edificació. La nova ala serà ocupada per espais d'ús comú i pel personal de suport a la recerca, i l'àrea que deixaran lliure s'adequarà per convertir-ho en laboratoris. La previsió és que les obres d'ampliació, iniciades a mitjans del mes de maig, tinguin una durada d'entre 7 i 8 mesos.

Entre les principals novetats que tindrà l'IDIBGI amb aquesta ampliació, destaca l'augment d'espais per l'activitat investigadora, que s'incrementarà en 338 metres quadrats. Una part d'aquestes noves zones serà ocupada pel personal investigador de dos grups de recerca de l'IDIBGI que fins ara no disposaven de lloc a l'edifici M2. Es tracta del grup de Salut Mental i Addiccions i el d'Imatge Mèdica.

També s'habilitaran noves infraestructures, com una nova sala de cultius que serà específica per al treball amb cultius primaris i una altra sala dedicada a la recerca amb bacteris. D'altra banda, es crearà una sala de Realitat Virtual per a projectes de recerca que facin ús d'aquesta tecnologia, i s'habilitarà una nova sala per al grup de recerca d'Imatge Mèdica.

Les obres d’ampliació de l’edifici M2, amb un pressupost d'uns 1,6 milions d’euros (sense IVA), es realitzaran a través d'una subvenció del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya en el marc de la convocatòria Projectes Singulars, i a una ajuda de la Diputació de Girona. La resta es finançarà amb romanents de la institució.

En paral·lel, continuen avançant les obres d'adequació del local que l'IDIBGI ocuparà a Sant Ponç, molt a prop del Trueta. Aquest local acollirà una part del personal investigador que actualment treballa a l'hospital. Aquests treballs, amb un pressupost de 450.000 euros (sense IVA), van començar el passat mes d’abril i es preveu que finalitzin al juliol.