Enxampen cinc conductors beguts i un amb el carnet retirat en quatre dies

Un dels detinguts circulava amb un camió per l'AP-7 a Vilademuls i va marcar una taxa nou vegades superior al màxim permès

Girona.- Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir dos conductors i en van imputar tres més com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària entre l'1 i el 4 del març passat. Tots conduïen sota els efectes de l'alcohol per diferents vies de la demarcació. El més greu va ser el cas d'un conductor d'un camió que circulava per l'AP-7 al seu pas per Vilademuls (Pla de l'Estany). Els agents van veure que circulava a velocitat reduïda i que envaïa el voral i el carril central dels tres carrils, obligant a altres vehicles a fer maniobres per no xocar. Van aturar-lo i li van fer la prova. El conductor va marcar 1,39 mg/l en aire expirat, nou vegades més del permès.

El conductor, Leonid K., de 55 anys, nacionalitat estoniana i domicili desconegut, va ser detingut per un delicte contra la seguretat viària. No tenia antecedents i el dia 5 de març va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

A banda d'aquest cas, els Mossos d'Esquadra també van enxampar quatre conductors més, tres dels quals anaven beguts -un d'ells a més no tenia carnet de conduir- i un altre tenia el carnet suspès judicialment.

El primer cas pa passar el vespre del dia 1 de març passat, a la carretera GI-623 al terme municipal de Vilaür (Alt Empordà). Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement d'un accident de trànsit per una sortida de vida. Un cop allà, agents d'aquest cos van veure que el conductor havia resultat il·lès però que anava begut. A la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 1,20 mg/l en aire expirat, una taxa gairebé cinc vegades superior al màxim permès que és de 0,25 mg/l. Els agents van imputar l'home, de 51 anys i veí de Ventalló (Alt Empordà), per un delicte contra la seguretat del trànsit i va quedar citat per presentar-se davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

El segon cas va passar la matinada del dia 3 de març passat a la carretera N-II, al terme municipal de la Jonquera (Alt Empordà), quan els agents van localitzar un vehicle circulant sense llums. En aturar el cotxe, els agents van veure que el conductor, de nacionalitat francesa, tenia símptomes d'estar sota els efectes de l'alcohol. Quan li van fer la prova, l'home va marcar una taxa de 1,04 mg/l en aire expirat. El conductor, Ludovic Gerard M., de 25 anys, no va poder demostrar tenir domicili al país i per això se'l va detenir com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit. En no tenir antecedents, va passar el mateix dia a disposposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.

El tercer cas va passar la matinada del mateix dia, també a l'N-II, al terme municipal de Sils (Selva). Una dotació policial va haver d'esquivar un vehicle que estava fent un avançament en un lloc prohibit i amb poca visibilitat, donades les condicions climatològiques. Els agents van aturar el vehicle i van comprovar que el conductor no disposava de permís de conduir. A més, li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar una taxa positiva de 0,39 mg/l en aire expirat.

Els mossos van detenir Mokhtar D. de 18 anys, nacionalitat francesa i veí de Toulouse, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l'alcohol, conducció temerària i no haver obtingut mai el permís de conduir.

El quart fet registrat va succeir el mateix dia 3 de març, cap al migdia, quan els Mossos van ser alertats d'un accident de trànsit per sortida de via a la carretera GI-551, al terme municipal de Santa Coloma de Farners. Com que el conductor presentava signes evidents d'haver ingerit begudes alcohòliques, els agents li van fer la prova i aquest va donar una taxa de 1,06 mg/l en aire expirat. Se li va imputar un delicte contra la seguretat viària i se'l va citar per tal que es presentés davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

El cinquè fet va passar la matinada del dia 4 de març, a la carretera C-25, al terme municipal d'Arbúcies (Selva). Els Mossos van ser alertats d'un vehicle avariat dins d'un túnel. En arribar-hi, els agents van comprovar que el conductor tenia el permís suspès judicialment. Per això, els mossos li van imputar un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb el permís retirat, i va quedar citat per tal que es presentés davant el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.