L'Espai Cràter rep més de 16.000 visitants des de març, la majoria de fora de la comarca

Més de 2.000 alumnes han participat en les activitats educatives que ofereix l'equipament

L'Espai Cràter d'Olot ha rebut 16.181 visitants des que va obrir portes el mes de març. D'aquests, un 64% son de fora de la Garrotxa i provenen de la província de Barcelona (Barcelonès, Vallès Oriental, Osona, Maresme i Baix Llobregat) però també de les comarques gironines.

També ha rebut visitants d'altres països, amb el públic francès com a client majoritari (més de 200 visitants). Tot i això, també n'han tingut d'Alemanya, Israel, Portugal, Suïssa, Itàlia, Anglaterra, Estats Units o el Brasil. D'altra banda, 2.439 alumnes han participat en alguna de les activitats educatives que ofereix l'equipament.

Fins ara, el 70% de les escoles que han visitat Espai Cràter són de la Garrotxa però també n'han vingut de centres educatius de la Selva, el Barcelonès, Osona, el Gironès i Perpinyà. La bona acollida dels centres educatius ha fet que Espai Cràter ja hagi tancat la reserva d’activitats educatives per a aquest curs.

De cares al curs 2022-2023, el Servei Educatiu està preparant quatre noves propostes de tallers, que s’afegiran als deu ja existents. Espai Cràter ofereix un programa d’activitats educatives basades en l’experiència i l’experimentació, pensades per als diferents nivells educatius i que tracten sobre el vulcanisme però també sobre altres temàtiques com l’energia.

Pel que fa al nombre total d'usuaris de l'espai, als més de 16.000 visitants a l'exposició, cal afegir-hi les 2.013 persones que han assistit en alguna de les 40 activitats programades principalment a la Sala Magma, com xerrades, debats, formacions o teatre de petit format.

Fins a final de juny, s'han previst una vintena més de propostes com un taller d'improvisació del festival Cornamusam, el Seminari "Repensant els jardins històrics. El passat en el present" o les esmentades anteriorment dins el cicle "Volcans i vida".

L'equipament serà l'escenari, del 27 de maig al 17 de juny, d'un cicle d'activitats sobre vulcanologia. Amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni de la comarca i divulgar el coneixement a l'entorn de la vulcanologia, acollirà algunes propostes de programació pròpia i d'altres promogudes per altres entitats o conjuntament. Entre elles, un documental de l'erupció del Cumbre Vieja, una conversa amb els arquitectes de l'Espai Cràter i una taula rodona sobre el paper dels periodistes en la defensa de la zona volcànica.