Detinguts els quatre responsables d'una plantació de marihuana dins una casa d'Amer

Tenien 58 quilos de cabdells a punt per vendre amb un valor de 111.665 euros

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir ahir 11 de maig quatre homes, d’edat compreses entre 22 i 29 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A mitjans d’abril els mossos d’esquadra d’aquesta comissaria van tenir coneixement de l’existència d’una plantació de marihuana instal·lada dins una casa a quatre vents al centre de la població d’Amer (Selva).

Arran d’aquest fet es va iniciar una investigació que va culminar ahir dia 11 de maig amb una entrada i perquisició per part d’efectius de la Unitat d’Investigació i de la Policia Científica de Santa Coloma de Farners, conjuntament amb efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona.

Dins l’habitatge van localitzar una plantació instal·lada al garatge i al soterrani. En aquesta zona, que estava dividida en quatre estances, es va localitzar tot el material necessari per la producció i creixement de marihuana, tals com fertilitzants, vuitanta-vuit focus, noranta-sis transformadors, ventiladors, filtres d’aire, assecadors, així com 58 quilograms de cabdells de marihuana a punt per vendre i 1.000 testos.

El benefici econòmic seria, segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior, de 111.665 euros per la seva venda a l’engròs. La finca també presentava una connexió elèctrica fraudulenta, ja que l’escomesa estava connectada directament a la xarxa elèctrica general. L’energia elèctrica no facturada era de més de 25.000 euros.

Durant l’escorcoll es va detenir els quatre responsables de la plantació. Els detinguts, a qui no els consten antecedents, han passat avui a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, qui n’ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.