L'antiga piscina de l'hotel Voramar de l'Escala podria reobrir convertida en mirador

L'Estat s'hi avindria arran de les propostes d'ERC

El secretari d’estat de Medi Ambient del govern espanyol ha obert la possibilitat d’estudiar la reobertura de l'antiga piscina de l'hotel Voramar de l'Escala (Alt Empordà) però amb uns altres usos, arran de la pregunta formulada pel senador d'ERC, Jordi Martí.

La intenció d’aquesta interpel·lació era conèixer la situació del projecte d’enderroc de l’espai i traslladar també la idea del grup municipal d'Esquerra a l’Escala de recuperar-lo per a ús públic de tots els veïns. Aquest espai és una zona emblemàtica per a moltes generacions que, des de la perspectiva local, té interès històric i, a més, actua com a contrafort pel passeig marítim durant els temporals de llevant. Per aquest motiu el grup municipal d’ERC es defensa la seva recuperació en forma de mirador públic, per posar un exemple.

La resposta del secretari va obrir una escletxa d’oportunitat en aquest sentit quan, davant la pregunta de presentar algun projecte per a recuperar els usos públics de l’espai, va deixar clar que l’ús piscina estava totalment descartat però es va mostrar “sempre obert a rebre propostes”.

Al ple ordinari d’aquest mes, els regidors republicans, van traslladar al govern aquesta informació i van instar-lo a aprofitar l’existència d’aquestes declaracions per treballar activament amb la delegació de Girona de Costes de l’Estat per trobar un projecte que encaixi a les dues bandes i que recuperi l’espai com a públic, mantenint la plataforma naturalitzant l’espai al màxim.

“Entenem que en aquest tema estem d’acord tots els grups polítics que cal intentar no perdre del tot l’espai, integrar-lo al màxim a l’espai natural i tornar-lo als veïns. Amb aquestes declaracions és el primer cop que s’albira la possibilitat de fer-ho”, va exposar la portaveu republicana, Etna Estrems.